Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Feofanova repült a Kossuth tér fölött

Hódmezővásárhely - Több százan izgulták végig szombaton délután a vásárhelyi Kossuth téren a férfiak távolugró- és a nők rúdugróversenyét. Az orosz Szvetlana Feofanova olyan magasságon kezdett, amit rajta kívül senki sem tudott átugrani.
Több százan izgulták végig szombaton délután a vásárhelyi Kossuth téren a férfiak távolugró- és a nők rúdugróversenyét. A III. Hopp-Parádé mezőnyének legnagyobb sztárja, az orosz Szvetlana Feofanova olyan magasságon kezdett, amit rajta kívül senki sem tudott átugrani. A kosármeccsen Deutsch Tamás és Szijjártó Péter erősítette a VIP-csapatot.

A III. Hopp-Parádét, amelynek Vásárhely főtere adott otthont, szombaton délelőtt 9 órakor a fiatalok versenye nyitotta. A helyi általános iskolák 230 alsó tagozatos nebulója versengett egymással 30 és 500 méteres síkfutásban, medicinlabda-lökésben és távolugrásban. Az első fő műsorszámra, a férfi távolugrásra a Hód Fitness SE látványos bemutatójával hangolódott a lelátókon ülő publikum. Többen a tűző napsugarak elől inkább a fák árnyékába húzódva figyelték a történéseket.

Feofanova nyerte a vásárhelyi Hopp-Parádét, de volt, akinek meggyűlt a baja a léccel. Fotók: Frank Yvette

A Hopp-Parádé szerepel a nemzetközi szövetség versenynaptárában, tehát erre az alkalomra mobil, emelt, de hitelesített távolugró- és rúdugrópályát építettek. Ez, a kánikulai hőség és a kavargó szél több atlétának szokatlan, zavaró volt. A mezőnyben ott volt – a mieinken kívül – a pekingi olimpia hármasugródöntőjében 6. helyen végzett brazil Jardel Gregorio (távolban 822 centiméter a legjobbja), a brit nemzetközösségi játékok bronzérmese, az ausztrál Fabrice Lapierre, az Európa-bajnoki 8. és világbajnoki 7. orosz Vladimir Maljavin és az észt bajnok, Tönis Sahk. Közülük hárman, a végső győztes Lapierre, a 4. Maljavin és a bronzos Gregorio az utolsó sorozatban ugrották legjobbjukat.

Végeredmény

A férfi távolugrásban az ausztrál Fabrice Lapierre végzett az élen 774 centiméterrel, a 2. az észt Tönis Sahk (749 cm), a 3. a brazil Jardel Gregorio (740 cm), a 4. pedig az orosz Vladimir Maljavin (713 cm) lett. A sort a magyarok zárták: 5. Margl Tamás 705, 6. Szabó Dezső 690, 7. Szabó Attila 687 centivel. A női rúdugrást Szvetlana Feofanova 460 centivel fölényesen nyerte, megelőzve az amerikai Jillian Schwartzot (430 cm), a két németet, Nastja Ryzihet (420 cm) és Martina Strutzot (420 cm), a brazil Joana Costát (410 cm), valamint Molnár Krisztinát (400 cm) és Erős Enikőt (380 cm).

– A város, a környezet, a hangulat nagyon tetszett, az elért eredménnyel viszont, ugrásom nagyságával elégedetlen vagyok. Csak a győzelemnek örülhetek – mondta Lapierre.

A női rúdugrók versenyét kosármeccs előzte meg. A VIP-együttest a Fidesz két ismert politikusa, Szijjártó Péter és Deutsch Tamás is erősítette. A találkozót a vásárhelyi fiatalok nyerték, 39–27-re. Vissza a hölgyekhez! A magyarokon kívül az Európa- és világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes orosz Szvetlana Feofanova, a fedett pályás világbajnok német Nastja Ryzih, honfitársa, a világkupa 4. Martina Strutz, a vb 4. amerikai Jillian Schwartz és Dél-Amerika bajnoka, a brazil Joana Costa „repdesett" a Kossuth téren, a megtelt lelátók előtt. Úgy tűnt, Szvetlana alaposan eltaktikázza magát, 440 centin szállt be a versenybe, és kétszer leverte ezt a magasságot. Harmadjára átvitte – amerikai riválisának nem sikerült –, majd a 460-at elsőre ugrotta. A közönség ütemes tapssal segítette és köszönte meg a produkciót.

– Nagyon jól éreztem magam, de kicsit zavart a váratlanul nagy meleg és az ellenszél. A bemelegítésem nem sikerült jól, ezért nehezen lendültem formába, de végül jól ugrottam, és nyertem. Életemben először versenyeztem stadionon kívüli pályán, tetszett, de még szoknom kell – árulta el Szvetlana Feofanova, miközben számolatlanul osztogatta a szignókat a sorban álló ifjabb és korosabb rajongóknak.

Olvasóink írták

 • 4. boszorka 2008. szeptember 08. 22:24
  „Nem értem,hogy miért a város főterén -forróbetonon-kellett futni a gyerekeknek.amikor ott a stadion az új sportcsarnok.Teljesen lepusztítják a főteret.Az augusztus 20.ai rendezvény után is katasztrófális állapot volt.”
 • 3. 4 2008. szeptember 08. 21:34
  „Tomika volt ágyasa már Vásárhelyen próbál szerencsét, lehet őt jőt ellenőrizni.”
 • 2. Vipsanyi 2008. szeptember 08. 20:19
  „DT tesója elrakta 3 panellakás árát a szervezésért. Ő, hogy került elő? Jött a tesó oldalvizével? Ez viszont nálam leverte a lécet.”
 • 1. Vippista 2008. szeptember 08. 15:15
  „A kosármeccsen Deutsch Tamás és Szijjártó Péter erősítette a VIP-csapatot-írja a cikk. Hogy hogyan kerültek ide erre az eseményre ilyen illusztris politikusok, gőzöm sincs. De szerintem ha már itt voltak, inkább a Kosársulit kellett volna erősíteniük.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedélyek hiánya miatt csúszik a 47-es

Hódmezővásárhely - Az ígéretek ellenére még mindig nem kezdődött el Vásárhely határában a 47-es négysávúsítása. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. szerint a szükséges engedélyek beszerzése miatt akár 3-4 hét is eltelhet a munkakezdésig. Tovább olvasom