Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Gazdanap és bál a vásárhelyi gazdasági egyesülettel

Hódmezővásárhely. Holnap rendezi meg Vásárhelyen a helyi gazdasági egyesület a hagyományos gazdanapot és immár 105. alkalommal a Fekete Sas nagytermében a gazdabált.
A program délelőtt 9 órakor startol a Petőfi utcai Agrárcentrumban a népi mesterségek és helyi termékek – ezekből vásárolhatnak is az érdeklődők – bemutatójával. A szakmai fórum délután fél 2-kor kezdődik a városháza dísztermében, ahol Lázár János polgármester köszöntőjét követően Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tart előadást. A lovas bandérium és fogatos felvonulás délután 3 órakor indul a Serház térről, a menet zenés fogadása délután fél 4-kor lesz a Kossuth téren, ahol bemutatják a felvonuló lovasokat és fogatokat.

A napot az este 7 órakor kezdődő gazdabál zárja, amelyen a nyitótáncot, a palotást a Promenád Táncegyüttes mutatja be. Fellép még Hevesi Judit népdalénekes és az Árendás néptáncegyüttes, a talpalávalót a Wurlitzer zenekar húzza, nótázik Labozár Antal. A gazdabál Hódmezővásárhely egyik legnagyobb múltú ilyen összejövetele, ezzel a mulatsággal avatták 1906. január 6-án az akkor elkészült Fekete Sas Szállót. Érdekesség: 1949 és 1991 között nem tartották meg a gazdák vigasságát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi Alkonyat - döntő

Ma a döntőjéhez érkezik az a könyvtárismereti, olvasást népszerűsítő vetélkedő, amely Stephenie Meyer Alkonyat (Twilight)-könyveire épült. Tovább olvasom