Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Grezsa és Kószó szerint jó döntés volt kilépni az MDF-ből

Hódmezővásárhely - Nem bánta meg, sőt továbbra is a lehető legjobb döntésnek tartja a vásárhelyi Grezsa István és Kószó Péter, hogy kilépett az MDF-ből. Az egykori alapító tagok azért a relikviákat megőrzik.
Egyszer sem bánta meg, hogy kilépett a Magyar Demokrata Fórumból – ezt mondta lapunknak a párt korábbi megyei elnöke, a vásárhelyi Grezsa István, aki júniusban döntött úgy, hogy nem akar többé a szervezet tagja lenni. Mint azt annak idején megírtuk, Bokros Lajos európai parlamenti jelölése kiverte a biztosítékot sok alapító tagnál, így Grezsa is ekkor, februárban jelezte először: fontolgatja a kilépést. Megyei elnökként az EP-választásokig kitartott, utána azonban otthagyta az MDF-et.

A vásárhelyi politikus szerint – aki a városi közgyűlésnek továbbra is tagja a Tiszta Lap Egyesület színeiben – a régi demokrata fórumos értékek iránt most hirtelen megnőtt a kereslet. Hozzátette: egykori pártja ügyeit éppúgy siralmasnak látja, mint az egész magyar belpolitikát. Lakiteleki alapítóként azonban értékrendje nem változott, így természetesen megőrzi a régi MDF-es ereklyéket – az eredeti alapítólevelet, a Lezsák Sándortól kapott tagsági könyvet, a néhai miniszterelnök, Antall József leveleit és az összegyűjtött kitűzőket.

Kószó Péter a Lezsák Sándor által aláírt tagkönyvet nem küldte vissza, amikor kilépett. Fotó: Tésik Attila
Kószó Péter a Lezsák Sándor által aláírt tagkönyvet nem küldte vissza, amikor kilépett.
Fotó: Tésik Attila

Számos relikviát gyűjtött az évek során Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester is, aki nem várt az európai választásokig, már februárban becsukta maga mögött a kaput. A rendszerváltás idején Csoóri Sándortól, Für Lajostól és Boross Pétertől kapott leveleket, a korabeli újságokat és a tagkönyvét is megtartotta. Az MDF akkori levelezését is ő őrizte, aztán pedig átadta az Emlékpontnak, hogy bárki megismerhesse a kortörténeti jelentőségű dokumentumokat. Kószó Péter Grezsa Istvánhoz hasonlóan nem bánta meg a kilépést, sőt: szavai szerint utólag minden esemény azt igazolta, hogy ő és az MDF nem egy úton járt. A pártélet sem hiányzik neki. Egyébként számos barátja továbbra is a fórumban politizál – a kapcsolatuk nem szakadt meg.

Olvasóink írták

 • 6. todor47 2009. augusztus 18. 19:21
  „Bölcs döntés volt!? Szerintük! Az MDF-ben már sem jelenük,sem jövőjük nem volt.Ők "igaz,bölcs emberek"! A Fidesz árnyékában, annak oltalmában még pár évet /szerintük/ lehet a zavarosban halászni. Ügyes! Csak gusztustalan!!”
 • 5. airwaves 2009. augusztus 18. 16:12
  „Lezsák, Antall, Csoóri, Für, Boross, levelek... Micsoda névsor! Állítsuk szembe őket a mai magyar valósággal! Ők is tehetnek róla, hogy itt tart az ország!!! Nem hiányzik nekik a párt? Kit érdekel?! Nekünk meg ők nem hiányoznak! Csinálják a nagy, hangzatos semmit! Milyen nemes, városépítő cselekedeteket tudnak felmutatni a tisztelt urak? A piázós Erdélyi körutakat az adófizetők pénzén?”
 • 4. ellenálló 2009. augusztus 18. 13:31
  „Sajnos ahhoz, hogy megőrízhessék becsületüket és megtarthassák érdemeiket, bizony az önkormányzati képviselőségükről is le kellene mondaniuk. :(”
 • 3. efje 2009. augusztus 17. 21:49
  „Demokrácia az amikor két farkas meg egy birka dönti el hogy mi legyen a vacsora.”
 • 2. jégcsappp 2009. augusztus 17. 20:45
  „Helyesen döntöttek, de eddig mért maradtak?Dávid Ibolya mellett kár volt.!eddig is....
  egyszerű emberek akik nem értenek a Politikához, rég tudták, Dávid ki fordítom be fordítom, csak maradjon!!!
  Kószó mit látott benne? és most hova? merre,? Remélem a Johanitáknál marad a... Alpolgármester úr! Van mit Ott is helyre tenni a becsületes elosztásban. El kellene számoltatni a kiosztókat!!!!!!!!!”
 • 1. tobaccoroad 2009. augusztus 17. 19:15
  „Luzer Janinak sikerült meggyőzni őket,lelkük rajta”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tram-trainről álmodnak

Hódmezővásárhely - A villamos és a vonat keresztezéseként az úgynevezett tram-train hálózat köthetné össze Vásárhelyt Szegeddel. Tovább olvasom