Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Gyereknap, öt helyszínen Vásárhelyen

Ilyen még nem volt Vásárhelyen: szombaton egyszerre öt helyszínen, korábban az általa építtetett, alapított játszótéren, rendezett gyereknapot a Tiszta Szívvel Egyesület. Az eseményhez lapunk, a Délmagyarország is csatlakozott, és a népkerti játszótéren több száz nyereménnyel vártuk olvasóinkat.
– Jól érzem magam, főként a katonai járművek, a tankok és a gránát-dobás tetszett, utóbbit kipróbáltam – mondta a 4 éves, kissé félszeg, halkszavú, édesanyjához bújó Lórinc, a vásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület szombati gyereknapi rendezvényén a Hódtóban. Ezen kívül négy helyszínen, a Damjanich utcai, az Európa parki, a Béke-telepi és a népkerti játszótéren várták a kicsiket (és a nagyobbakat is) szüleikkel, játékos vetélkedőkkel, bátorság- és ügyesség próbákkal.

Gyereknap, öt helyszínen Vásárhelyen - GALÉRIA

Utóbbi helyszínen lapunk családi délutánján szerencsekerékkel, garantrált ajándékokkal – szakácskönyv, 1 hónapos előfizetés, strandlabda, többféle DVD, tornazsák – vártuk olvasóinkat (több mint 200-an fordultak meg!), akik egy DM megvásárlásárért forgathattak egyet a szerencsekéréken. Hetényi Zsuzsanna, és fia, a 6 éves Bence jól érezték magukat standunknál, 1 hónapos előfizetést nyertek. – Anyukám rendszeresen vásárolja az újságot, biztos vagyok benne, örül majd az előfizetésnek, neki ajándékozom – mondta Zsuzsa. Verókék hét újságot vettek, darabját 130 forintért, így hétszer pörgethettek, akadt, aki ezt tízszer ismételte, és tízszer „kaszált". Olvasóink rohamát – már a 13 órás kezdés előtt 15-30 perccel sorban álltak – a marketinges Edina vezetésével a Nagy-család állta, pörögve, mint a szerencsekerék, osztva a nyereményeket. Közben a családok a Tiszta Szívvel által szervezett játékokat, akadálypályákat tesztelték, ilyen volt a fák közé kifeszített drótkötélen egyensúlyozás, létrán, vagy egymástól távol eső fokokon a fára magasba mászás és számos kézműves foglalkozás.

Amire nem számítottunk, nemcsak adtunk, kaptunk is ajándékot, a 8 éves Szilágyi Anna Virágtól, aki nagymamájával, Szilágyi Lajosnéval érkezett. Panni olyan füzetet hozott, melybe az összes, a szegedi Vadaspark lakóiról, új jövevényeiről megjelent cikket beragasztotta, és még azt is dokumentálta, mikor változott meg lapunk neve – a megyében – Délvilágról Délmagyarországra. – Azért gyűjtöttem és gyűjtöm ezeket az írásokat, mert nagyon szeretem az állatokat, most kutyám van, de lehet, kapok majd egy teknőst is. Többször jártam a szegedi Vadasparkban, mindig fantasztikus élmény volt, és a szerencsekerékkel nyert strandlabdának is örülök – mondta Panni, és már meg is próbálta felfújni legújabb szerzeményét.

Gyereknap, öt helyszínen Vásárhelyen - GALÉRIA

– Ilyen gyereknap még nem volt Vásárhelyen, mikor egyszerre öt helyszínen zajlottak az események, 9-től 16 óráig vártuk a fiatalokat és szüleiket – mondta Lázárné Megyeri Zita, a rendező Tiszta Szívvel Egyesület elnöke, aki azzal folytatta: ez jó iskola volt számukra, a szervező csapatnak, megtapasztalták, mennyi munkával jár egy ilyen többhelyszínes (mindegyiknek volt specialitás, amit máshol nem lehetett megtalálni, vagyis érdemes volt körbejárni) rendezvény lebonyolítása.
– Kitapostuk az ösvényt, több partnerünk jelezte –, a Délmagyarországgal is lefektettük ennek az alapjait –, jövőre is szívesen csatlakoznak hozzánk, kínálnak programot a gyerekeknek, de a Tiszta Szívvelnél még nem döntöttük el, hogy 2015-ben új játszótérrel, vagy hasonló programkavalkáddal jelentkezünk – közölte Lázárné Megyeri Zita.

A szombati napot gyerekkoncert, a nyereményjáték sorsolása, valamint a vásárhelyi származású Lányi Lala- és a Délmagyarország-sztárvendég, Kocsis Tibor koncertje zárta a hódtói színpadon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősi fejfák újultak meg Vásárhelyen

Kétmillió forintból újult meg a vásárhelyi katolikus temetőben 90 második világháborús hősi fejfa és sír. Tovább olvasom