Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Gyűlik a pénz a tragédiától sújtott Németh családnak

Hódmezővásárhely - Folyamatosan gyűlik a pénz a mártélyi holtágba fulladt horgász özvegye és három fia javára. A napokban újabb 200 ezer forintot juttattak el a szerencsétlenül járt férfi családjának.
Sokat álmodik a férjével – mondja egy hónappal a tragédia után a mártélyi Tisza-holtágba fulladt Németh Zoltán özvegye, Ildikó. A három fiúval – a 16 éves Krisztiánnal, a 14 éves Rolanddal és a 13 éves Zoltánnal – magára maradt 47 éves rokkantnyugdíjas asszonynak az éjszakái a legszörnyűbbek.

– Rengeteg nyugtatót szedek, hogy tudjak aludni. Nappal még csak lefoglalom magam, de az éjszakák gyötrelmesek. A fiúkon is látom, gyakran gondolnak édesapjukra és a tragédiára. Soha nem fogjuk kiheverni a párom elvesztését – fakadt ki Ildikó. Megírtuk: a családfő saját életét áldozta fel azért, hogy megmentse középső fiát, Rolandot, aki pecabotjáért ugrott a holtág vizébe.

Folyamatosan gyűlik a pénz a mártélyi holtágba fulladt horgász özvegye és három fia javára. Fotó: Karnok Csaba
Folyamatosan gyűlik a pénz a mártélyi holtágba fulladt horgász özvegye és három fia javára.
Fotó: Karnok Csaba

A 41 éves édesapa halálával nehéz anyagi helyzetbe került az özvegy. Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester kezdeményezésére gyűjtést szerveztek a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványon keresztül a családnak. Azóta is folyamatosan érkeznek a felajánlások. Még a temetés előtt félmillió forintot, a napokban pedig 200 ezer forintot adtak át Ildikónak.

– Nagyon köszönöm mindenkinek az anyagi segítséget. Soha nem gondoltam volna, hogy a mai világban ennyi jó szándékú ember van. Egy budapesti házaspár személyesen is megkeresett minket, hogy pénzt adjanak, és ruhákat is kaptunk tőlük. A pénzt megpróbálom annyi ideig tartalékolni, ameddig csak lehet – jegyezte meg az asszony. Két idősebb gyermeke a nyáron munkát szeretne vállalni, hogy segítsenek édesanyjuknak. Ildikó szerint Krisztián és Roland azért is szeretne dolgozni, hogy elfoglalják magukat, s ne édesapjuk halála körül forogjanak a gondolataik. A szerencsétlenség óta nem jártak a holtágnál. Az édesanya nem is engedné ki a fiúkat Mártélyra, egy ideig a horgászat biztosan nem kerül szóba.

Olvasóink írták

 • 8. saniboy 2010. június 22. 17:03
  „Őszinte részvétem a családnak-”
 • 7. pöszméte 2010. június 20. 20:35
  „Sajnos nem tudom a család elérhetőségét,de ha a 2 fiatal ember dolgozni szeretne a nyáron,nekem van 1 szállitással foglalkozó cégem ha tudok valamilyen formában segiteni vegyük fel a kapcsolatot.”
 • 6. bertis3 2010. június 18. 16:23
  „Sajnálom ami történt.. Azon a napon épp Mártélyon voltunk a párommal, sajnálatos módon épp azon a helyen. Szörnyű élmény volt!
  Kitartás a családnak!”
 • 5. kiki77 2010. június 17. 23:00
  „igy van mignon! es arra gondoljanak,hogy most mar edesapjuk,orzoangyalket vigyaz rajuk!
  biztos nem egyszeru,de minden rendben lesz.
  en 22 evesen vesztettem el edesapam:(”
 • 4. Filctoll 2010. június 17. 21:21
  „Kitartást !!”
 • 3. Mignon 2010. június 17. 15:49
  „Megertem az Edesanya es a Gyerekek szomorusagat!

  Arra szeretnem kerni Öket, hogy amennyiben lehet, az elhunyt Edesapara es Ferjre
  ne fajdalommal, hanem BÜSZKESEG-gel gondoljanak!!!

  Talan, könnyebb lesz egy picit.”
 • 2. smalltown 2010. június 17. 15:12
  „Nagyon sajnalom oket, kivanom a legjobbakat!”
 • 1. lamatic 2010. június 17. 14:46
  „Sok erőt és hitet a családnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elütöttek és cserben hagytak egy 17 éves fiút

Egy robogós nő elütött egy kerékpáros fiút, majd megállás nélkül továbbhajtott szerda délután Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom