Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Harmincesztendős fiatalember az izombetegek élén

Vásárhelyi központtal alakult meg a Magyarországi Izombetegek Országos Egyesülete, melynek egy helyi fiatalember, Mátrai Attila lett az elnöke. A szervezet tárgyal az önkormányzattal, mert egyelőre még nincsen székháza.
– Minden segítséget nagyon szívesen fogadunk – mondja Mátrai Attila. Fotó: Tésik Attila
Vásárhelyen öt-hat izombetegségben szenvedő él. Köztük van Mátrai Attila, akit a februárban Hévízen alakult Magyarországi Izombetegek Országos Egyesülete elnökének választottak.

– Több jelölt is volt erre a posztra. Arra kértem a tagságot, ha rám szavaznak, akkor a szervezet székhelye Vásárhely legyen. Megválasztottak és a kérésemet is elfogadták, így városomból irányíthatom a munkát – tudtuk meg Mátrai Attilától, aki elsősorban betegsége miatt vállalta el ezt a megbízatást.

A 30 esztendős fiatalember tősgyökeres vásárhelyi. Szerinte ezért is jó, hogy ez az alföldi város lett a szervezet központja, mert itt már mindenkit ismer, jó kapcsolatot sikerült kialakítania más szervezetekkel is. Mátrai Attila újságírói képesítést szerzett, de csak rövid ideig űzte ezt a mesterséget. Február óta főállásban „elnökösködik". Családja, barátai és ismerősei mindenben segítik.

A genetikai eredetű betegséggel élők állandó vagy rendszeres segítségre szorulnak. Nem gondozói, hanem támogatói szolgálatot is szeretnének létrehozni. Ennek egyik alapja, hogy rendelkezzenek egy olyan speciális járművel, amellyel kerekes székes betegeket is tudnak szállítani.

Az izombetegeknek egyelőre nincs székházuk. A vásárhelyi önkormányzattal folyamatosan tárgyal az elnök, hogy megfelelő épületet találjanak erre a célra. Az egyesület vezetősége a működéshez, illetve tervei megvalósításához minden segítséget szívesen elfogad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport- és luxusautók kiállítása Vásárhelyen

Közönséges halandók szinte sosem láthatják azokat a luxus sportkocsikat, amelyeket a hét végén… Tovább olvasom