Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Három arannyal és egy ezüsttel tért haza Süli Flóra

Hódmezővásárhely - Pár nappal a Transzplantáltak Európai Játéka után tegnap már a vásárhelyi strandon edzett Süli Flóra. A korábban májátültetésen átesett, 11 éves kislány három arany- és egy ezüstérmet szerzett Krakkóban. Mellúszásban olyan jól teljesített, hogy a női mezőnyben csak egy 40 éves lengyel tudta legyőzni.
Három arany- és egy ezüstéremmel tért haza Krakkóból a napokban a vásárhelyi Süli Flóra a Transzplantáltak Európai Játékáról. Mint arról korábban írtunk: a 11 éves kislány veleszületett betegségben szenvedett, mája hatalmasra puffadt, lábai vizesedtek. 5 évvel ezelőtt 12 órás műtéten esett át a budapesti Országos Transzplantációs és Sebészeti Klinikán, ahol új májat kapott. Másodikos kora óta úszik, a HSÚVC csapatában, Molnár Ernő edző irányításával.

– Nagyon büszke vagyok Flórára. Minden várakozásunkat felülmúlta Krakkóban. 50 mellen, pillangón és gyorson aranyérmes lett, háton pedig ezüst – mondta edzője. – Javított saját időeredményén is, gyorson eddig 50 másodpercet úszott, Krakkóban 43-at. A mell is fantasztikusan sikerült. Olyannyira, hogy az egész női mezőnyben csak egy 40 éves lengyel tudta megelőzni. Ezzel pedig kivívta magának a jogot arra, hogy a magyar csapat tagja legyen jövőre az argentin vb-n – magyarázta Molnár Ernő.

Krakkóban 15 nemzet mintegy 400 transzplantált sportolója mutatta meg, mit tud. Az úszás mellett többek között kerékpározásban, teniszben vagy éppen tollaslabdában. A magyar úszócsapatot mintegy 20-an képviselték – a vásárhelyi kislány először vett részt ilyen viadalon, az utazást a helyi önkormányzat és a transzplantált sportolók, a Trappancs Alapítvány támogatta. Szülei is elkísérték, végigizgulták a futamokat.

Flóra öröme. A 11 éves kislány azt mondta, a pillangó volt a legnehezebb száma. Fotó: DM
Flóra öröme. A 11 éves kislány azt mondta, a pillangó volt a legnehezebb száma. Fotó: DM

A világverseny után sem lazsált Flóra, tegnap már a vásárhelyi strandon edzett. A kislány azt mondta, becsülettel készült a krakkói viadalra, de nem gondolta volna, hogy ilyen sok érmet begyűjt.

– A pillangó volt a legnehezebb, mert a futamban csak hárman úsztunk, egy 19 éves, szintén magyar és egy 16 éves angol volt az ellenfelem. Az angol lány nagyon gyors volt, úgy gondoltam, harmadik leszek. Végül kiderült, korosztályonként díjaznak, így ebben a számban is aranyérmet szereztem. Nem kis meglepetésre – mesélte a kislány. Még nem gondol az argentin versenyre, messze van – mondta –, addig még sokszor le kell mennie edzésre, de ez a legkevesebb, mert imád úszni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székkutas kezeli a vasútállomást

Elsőként írta alá a megyében a székkutasi önkormányzat azt a szerződést a MÁV-val, mely szerint a falu üzemelteti a vasútállomás épületét. Tovább olvasom