Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Hat nap alatt nincs díjugrató

Lovasoktatás helyett lovacskázást kaptak a gyerekek, ami ráadásul 35 ezer forintba került – panaszolta egy vásárhelyi nagymama, miután unokája visszatért a lovastáborból. A szervező szerint vizsgázott oktatók foglalkoznak a résztvevőkkel, de senki ne várjon csodát, hat nap alatt nem lehet megtanulni profi módon lovagolni.
Lehet, hogy fiatalok, de szakképzettek az oktatóink – véli a tulajdonos, Gálné Bánfi Katalin Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Szabóné K. Gabriella úgy véli, kidobott pénz volt az a 35 ezer forint, amit unokája hatnapos lovastáborára kifizettek. A nagymama állítása szerint a Bodzási úti Dél-alföldi Lovasudvarban lovasoktatás helyett mindössze egyszerű lovacskáztatást kaptak a résztvevők.

Elpanaszolta, hogy a tábort záró bemutató órán a gyerekek arra a lóra ültek fel, amelyikre akartak, azt csináltak, amit akartak, s akkor szálltak le az állatról, amikor kedvük volt. Ráadásul a velük lévő tizenéves lányok strandpapucsban, bikinifelsőben, vállukon hátracsapott ostorral bíztak abban, hogy a lovak okosan dolgoznak.

A nagymama felháborítónak tartja, hogy szakemberek helyett kortársak oktatták a kortársakat. Mivel nem volt szakember, szerinte senki sem felelt a kisdiákok biztonságáért, pedig a lovaglás veszélyes sport.

Azt is furcsállotta, hogy lehet úgy bentlakásos tábort üzemeltetni, hogy a lefolyón visszafele jön a szennyvíz. Összegezve: nem érte meg a 35 ezer forintot a tábor, mert az unoka nem tanult meg rendesen lovagolni.

– A pénzért a következőt kapják a gyerekek: napi kétszer háromórás lovaglás, napi ötszöri étkezés, szállás, délutánonként kézműves-foglalkozás, amelyhez mindent mi biztosítunk – tudtuk meg Gálné Bánfi Katalintól.

A Dél-alföldi Lovasudvar tulajdonosa azzal egyetért, hogy hat nap alatt nem lehet megtanulni profin lovagolni. De nem is ez a tábor célja. Ez az idő arra elég, hogy a lovat még egyáltalán nem látott gyerek megbarátkozzon az állattal, illetve megismerkedjen a lovaglás alapjaival. Hozzátette, akadt olyan kislány, aki két napig sírva ült nyeregbe, viszont az utolsó napon mosolyogva fogadta szüleit.

A kortárs oktat kortársat észrevételre pedig a következőket mondta: az egyik oktatójuk 18 éves, rajtengedélyvizsgával rendelkező lovasversenyző, a másikuk 24 esztendős, és lovasoktatói végzettsége van, s mindketten a lovardavezető irányítása, felügyelete alatt dolgoznak.

A gyermekek csak hosszúnadrágban, zárt cipőben és fejvédőben ülhettek lóra. Mivel az oktatók nem szállnak nyeregbe, így tőlük nem várható el, hogy 37-40 fokos melegben napi kétszer három órában nyakig beöltözve álljanak a lovak mellett.

Gálné Bánfi Katalin a mellékhelyiséges panaszra annyit reagált, hogy itt naponta legalább kétszer takarítanak, s ő nem tud semmiféle szennyvíz-visszafolyásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városé lehet az épület

Ingyen kéri az államtól a vásárhelyi önkormányzat a helyőrségi klubot, amelyet felújítana és… Tovább olvasom