Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 16°C | 25°C Még több cikk.

Havránek etikai javaslata

Nem találta megfelelőnek a vásárhelyi önkormányzat négy bizottsága Havránek Ferenc képviselő összeférhetetlenséggel kapcsolatos javaslatát. A tagok azt kérték a városatyától, hogy teljes, kidolgozott anyagot nyújtson be – a képviselő ezzel a mai közgyűlésen akar előállni.
A munkáspárti Havránek Ferenc – ahogy arról már beszámoltunk – a képviselők és közvetlen családtagjaik, illetve az önkormányzat közti kapcsolatra vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok közgyűlési tárgyalását javasolta. A ifjúsági és sport-, a kulturális és vallási, illetve a közoktatási és a mezőgazdasági bizottság ülésén elmondta: kezdeményezésének lényege az, hogy a közgyűlés maga vállaljon önkorlátozást. Kószó Péter alpolgármester szerint az előterjesztés politikai célokat szolgál, s a nyilvánosságnak azt sejteti, mintha a képviselőknek lennének gyanús ügyletei a várossal. A szintén jobboldali Fekete Ferenc szerint bizonyíték kellene az összefonódásra. A szocialista Hernádi Gyula viszont úgy vélte: hibát követ el a közgyűlés, ha leszavazza a javaslatot.

A bizottságok végül arra kérték Havránek Ferencet, hogy fogalmazza meg konkrétan a javaslatát. Hogy milyen összefonódásokra gondol pontosan, azt azonban a képviselő sem a bizottsági ülésen, sem azt követően nem árulta el.

– Megfogalmazom, és a közgyűlésen elő is terjesztem az anyagot. Korábban azért nem tettem meg, mert akkor jogi és más szempon-
tokból vizsgálnák, s a tartalma helyett annak formája kerül előtérbe.
Havránek lapunknak is elismerte, hogy ez választási kérdés, de hangsúlyozta, a 2002-es első rendes közgyűlésen már előterjesztette ugyanezt az ügyet, akkor viszont a témát a testület lesöpörte az asztalról. Úgy gondolja, most ezt a politikai helyzet miatt nem teszi meg. A közgyűlés ma reggel 8 órakor kezdődik a városháza dísztermében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puskaporos lakossági fórum Vásárhelyen

Csöndesen kezdődött a tegnap esti lakossági fórum, majd puskaporossá vált. Többen ugyanis provokatív… Tovább olvasom