Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Havránek kontra Lázár

Havránek Ferenc szerint a választási törvényben megszabott összeg többszörösét költötte eddig Lázár János a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a kampányára. A Munkáspárt vásárhelyi képviselőjelöltje a helyi választási bizottsághoz fordult. Lázár szerint Havránek nem mond igazat.
A helyi választási bizottsághoz fordult Havránek Ferenc, a Magyar Kommunista Munkáspárt vásárhelyi országgyűlési képviselőjelöltje. Azt kifogásolja, hogy Lázár János, a KDNP–Fidesz közös jelöltje a törvényben megszabott egymillió forintnál többet költött a választók meggyőzésére. A munkáspárti városatya azt kéri a helyi választási bizottságtól, hogy a továbbiakban tiltsák el Lázár Jánost a törvénysértéstől.

Havránek a panaszához az általa összegyűjtött bizonyítékokat is mellékelte. Kifejtette, hogy a megjelent „Lázáros hirdetések" mennyibe kerülhettek: szerinte egyébként összesen közel hárommillió forintba. Ugyanakkor a városban kihelyezett plakátok bérlete is több százezer forint a munkáspárti települési képviselő véleménye szerint.

– Nem mond igazat Havránek Ferenc – reagált lapunknak minderre Lázár János, aki úgy véli: vetélytársának igazán nincs köze az ő kampányához. – A jogszabályoknak megfelelőn járok el – mondta
Lázár. – Tisztességgel el fogok számolni a költségekkel az ellenőrzésre jogosult Állami Számvevőszéknek.

Lázár azt is furcsállja, honnan tudja azt Havránek, hogy minden esetben ő volt a hirdetés megrendelője. Hiszen a párt külön is jelentethet meg felhívásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házak a vásárhelyi ingyentelkeken

A két éve Vásárhelyen kiosztott ingyentelkeken már jó néhány család fölépítette a házát. Így… Tovább olvasom