Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Imerys: új csarnok, új munkahelyek

Franciaországból Magyarországra, Hódmezővásárhelyre telepítette át egyik gyáregységét az Imerys. A nagyvállalat vásárhelyi tűzállóanyag-gyártó kft.-jénél szerda délután avatták fel az ezerhatszáz négyzetméteres, húsz újabb munkahelyet jelentő gyártóüzemet.
Új, ezerhatszáz négyzetméteres, 700 millió forintba került üzemcsarnokkal bővült a jelenleg 250 dolgozót foglalkoztató vásárhelyi Imerys Tűzállóanyag-gyártó Kft. Ez egyben húsz új munkahely létesítését is jelenti.

A szerdai avatón Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő kiemelte: az 1968-ban alapított Alföldi Porcelángyár 1990 utáni privatizációja során több cégre és tulajdonosra oszlott, ám ezek továbbvitték a vásárhelyi kerámiaipar hagyományait. A porcelángyár kezdetektől gyártott tűzálló égetési segédanyagokat, a privatizáció után ezt a feladatot a német Burton Apta Kft. vette át, melynek utódja a francia Imerys. A város első embere hangsúlyozta, a vásárhelyi menedzsment és dogozók szakértelmét jelzi, hogy a cég 1996-ban elnyerte a Nemzeti Minőségi-díjat, 2000-ben az Európai Üzleti Kiválósági-díjat is megkapta. Kiemelte: a vásárhelyi gyáregység a legfontosabb szereplő lesz a vállalatcsoporton belül.

A tulajdonos nevében Thierry Bailleux, az IKF-csoport vezérigazgatója adta át a franciaországi Loire-völgyből Vásárhelyre áttelepített üzemet Bárány-Helmik Gábornak, az Imerys Kft. helyettes ügyvezetőjének. A gyártócsarnok lehetővé teszi a porcelángyártás égetési segédanyagainak fejlesztését is.

A csarnokavatón adta át az üzem kollektívájának az Imerys Munka-, Egészség- és Környezetvédelmi Verseny nagydíját Christopher Sheehey munkabiztonsági vezető. A díszes plakettel ismerték el azt a munkát, melynek eredményeként a korábbiakhoz képest jelentősen visszaesett a munkahelyi balesetek száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Dányi esperes

Kedden hajnalban váratlanul elhunyt Dányi József nyugalmazott református esperes, akinek a neve… Tovább olvasom