Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Irma néni 100 éves

Hódmezővásárhely - - Semmi érdemem nincs benne, a hosszú életet a jóisten adta ajándékba. El sem hiszem, hogy ennyi idős vagyok, de a papír bizonyítja – mondta a vásárhelyi Paulik Sándorné Stötzer Irma, aki május 31-én ünnepelte 100. születésnapját.
– Semmi érdemem nincs benne, a hosszú életet a jóisten adta ajándékba. El sem hiszem, hogy ennyi idős vagyok, de a papír bizonyítja – mondta a vásárhelyi Paulik Sándorné Stötzer Irma, aki május 31-én ünnepelte 100. születésnapját.

Temesváron született, öten voltak testvérek, és 32 évesen költözött Vásárhelyre. 14 éves sem volt, amikor már napi 16 órát dolgozott a szövőgyárban. Sándor fiát 35, Klára lányát 38 éves korában szülte, a családot 3 unoka és 1 dédunoka teszi teljessé. Humorát az sem vette el, hogy láb- és gerincbetegsége miatt 9 éve ágyhoz kötött, lánya ápolja. Nem hagyja el magát, tévét néz, nagyítóval olvas – a napokban fejezte be Fekete István egyik regényét, és azt mondja, kér majd másikat. Szívesen mesél életéről, például a világháborúk borzalmairól. Fantasztikusan friss szellemileg, több 20–30 éves megirigyelhetné.

Paulik Sándorné sosem sopánkodik – örül az életnek. Fotó: Szilágyi Gergely
Paulik Sándorné sosem sopánkodik – örül az életnek.
Fotó: Szilágyi Gergely

– Először csak idősebb voltam, aztán öreg, most már vén vagyok – mondta nevetve, ironikusan. Állandóan a hosszú élet titkáról faggatják, de nem tudja a választ, az viszont tény, soha nem ivott alkoholt, és nem dohányzott. Hozzátette: – Nem sopánkodom, bánkódom, az nem segít semmin. Azt viszont érzem, egyre fogy az erőm, de minden újabb percnek, órának örülök.

Az önkormányzattól Kószó Péter alpolgármester és Nagyné Tari Ibolya, a népjóléti csoport vezetője virágcsokorral és ajándékkosárral köszöntötte Irma nénit.

Olvasóink írták

  • 1. Filctoll 2010. június 11. 21:17
    „Isten éltesse a nénit, jó egészségben !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esőszünetekben dolgoztak a fotósok

Magyarország legismertebb fotóművészei örökítették meg egy héten keresztül Vásárhely népi téglaépítészetét. Tovább olvasom