Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Javában csempézik a Ginkgo fürdőszobáit

Hódmezővásárhely - Már a szobákat festik és a fürdőszobákat burkolják Vásárhely első négycsillagos szállodájának hátsó épületrészében. A Ginkgo Sas a tervek szerint július végén nyit.
A hideg idő ellenére látványosan előrehaladtak Vásárhely leendő négycsillagos szállodája, a Zrínyi utcai Ginkgo Sas Hotel építésével a kivitelezők. Mint arról már beszámoltunk, a beruházó SK Sas Projekt Kft. 1,3 milliárd forintos magánberuházása 378 millió forintos európai uniós támogatást kapott. A Fekete Sas melletti épület alapkövét tavaly ősszel, az építkezés félidejében helyezték el, akkor már állt az udvar felőli, lépcsős hátú épületrész, alatta a mélygarázzsal.

Az azóta eltelt hónapok alatt odáig jutottak, hogy a hátsó épületrészben már a fürdőszobákat burkolják, a szobákat festik. Mint azt Schleiffer Ervintől, az egyik befektetőtől megtudtuk: itt már az összes közmű, azaz a villany- és vízvezeték is a helyén van, és azt tervezik, hogy két hónapon belül teljesen elkészülnek a lakrészekkel. Később kezdték építeni a szálloda külső, utcai épületszárnyát. Ezzel a blokkal is jócskán előrehaladtak, innen már csak két födém hiányzik. A hideg némileg hátráltatja a külső munkálatokat, a fagy miatt most nem lehet betonozni.

Most a belső munkálatokkal haladnak jobban. Fotó: Frank Yvette
Most a belső munkálatokkal haladnak jobban.
Fotó: Frank Yvette

Ha semmi nem jön közbe, július végén a terveknek megfelelően megnyitják a város első négycsillagos, 90 szobás, 180 vendéget fogadó szállodáját – mondta Schleiffer Ervin.

Olvasóink írták

 • 8. nvidia 2010. augusztus 30. 20:59
  „Ginkgo hotel, szökőkút 2010 augusztus 27. (videó)
  http://www.youtube.com/watch?v=Jtvth0GlPVc”
 • 7. efje 2010. február 08. 01:48
  „Gondolom sokan nem tudnak eligazodni a kép lattan. Az látható hogy az ember a fürdőszobában áll, szemben egy másik szoba ablakát latjuk. A kettő közt van a folyosó. Az ajtókat a sérülésveszély miatt majd később rakjak be, viszont az ablak mar szigetel így tudnak dolgozni odabennt. Kíváncsi lennek erre-arra. Pl. hogy milyen csapokat telepítenek? Ugyanis ha a hagyományost úgy felejti egy törölközővel a részeg vendég azzal szép nagy karokat tud okozni. Millio apróság van amit át kell gondolni 2-szer is mert később a többszörösébe kerülhet kicserélni, átalakítani. Feltételezem hogy megvan a szakmai háttér és nem éri Shleiffer urat meglepetés az elkövetkező években.
  Ki lesz a szállodaigazgató? Neki mar ott kellene lennie a csapatban hónapokkal nyitás előtt.”
 • 6. ava44 2010. február 04. 20:53
  „És mi lesz a "Fekete Sas"-al?”
 • 5. szulutyka 2010. február 04. 16:47
  „Ez csak egy újabb izraeli beruházás. A név magáért beszél: Schleiffer”
 • 4. hajnalka 2010. február 04. 15:15
  „Bátortalanul megkérdem: valaki felmérte, hogy van-e rá igény?”
 • 3. airwaves 2010. február 04. 11:24
  „Filctoll!
  Nem mindegy, mert a város lesz a legnagyobb fizető! A mi pénzünkből! Tehát a magánbefektetés nyereségre van ítélve... Ha lesz vendég, ha nem.
  yuhvan!
  Nem a város az építtető, tehát nem fog szétfagyni. A tulajdonosi kör garancia :o) Megnézheti magát, aki itt elszúr valamit...”
 • 2. yuhvan 2010. február 04. 02:05
  „Majd ez is szét fagy mint a strand. Nem baj jön a kivitelező és javít csak kötbért ne keljen fizetni :)”
 • 1. Filctoll 2010. február 03. 20:46
  „Oké és lesz-e vendég? Végülis mindegy a városnak mert magánbefektetés volt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húga talált rá a kihűlt mindszenti idős férfira

A 62 éves Adler Mihály egyedül lakott édesanyjuk házában. Húga rendszeresen látogatta, próbált gondoskodni róla, hiába. Tovább olvasom