Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Kampány helyett kocsmai csevely

Székkutas - Egy jó kis kocsmai beszélgetés többet számít minden szórólapnál és fórumnál – mondja a 74 éves Sajti Mihály, aki 1990 és 1998 közt Székkutas polgármestere volt. A mostani kampányidőszak kapcsán idézte fel emlékeit.
A jól menő Új Élet szövetkezet tönkrement, egy páran pedig meggazdagodtak – fogalmazott sarkosan az elmúlt 20 évről Székkutas rendszerváltó polgármestere, Sajti Mihály, aki 1990-től 1998-ig irányította a falut. Az expolgármester nem rejti véka alá véleményét. Bár – mint megjegyezte – régen nem foglalkozik helyi politikával, viszont egy jó kis kocsmai beszélgetés alkalmával kimerítő helyzetképet lehet kapni a közéletről.

– Akkor nem játszott különösebb szerepet a pártpolitika az önkormányzati választáson. A kutasiak nem foglalkoztak azzal, ki hova tartozik. Ellenem egy dunántúli kisgazdát indítottak a polgármesteri székért – mondta a 74 éves expolgármester. – Kampány? Milyen kampány lett volna. Se szórólapon, se fórumon nem népszerűsítettem magam. Egyszerűen beszélgettem az emberekkel, ennyi. Ez a legfontosabb. Ilyen kis közösségben ígérgetni sincs értelme, egy kézfogás többet számít – fejtette ki Sajti Mihály.

Sajtit ismét megkörnyékezték, hogy induljon a képviselőségért. Fotó: Veréb Simo
Sajtit ismét megkörnyékezték, hogy induljon a képviselőségért.
Fotó: Veréb Simon

A polgármesterség előtt egyébként 30 évig a helyi téesz főkönyvelője volt. Azt mondta, ezért nem jelentett neki különösebben nagy kihívást a faluvezetés. Pénz akkor sem volt semmire, mint ahogy most sincs. Ezt tudomásul vette, és kész.

– Ami viszont más volt, hogy akkor a polgármester személye ért valamit. Az ő véleménye volt a döntő. Nem a képviselők mondták meg, hogy merre-meddig. Persze, hogy a mi időnkben is voltak viták, de érvekkel megpróbáltam meggyőzni a többieket, ha meg nem sikerült, akkor is én döntöttem – magyarázta az egykori faluvezető, akit egyébként Székkutason díszpolgári címmel is kitüntettek. Elárulta: megkörnyékezték, hogy októberben induljon a képviselői székért. Ám hiába faggattuk, nem mondta meg, újra beszáll-e a versenybe.

Olvasóink írták

 • 3. brokeness 2010. augusztus 15. 09:28
  „Csevej, nem pedig csevely, bocs.”
 • 2. Mathiasking 2010. augusztus 13. 18:07
  „Az egérke rohan az erdőben. Megállítja a farkas:
  - Hova rohansz ennyire egérke?
  - Jönnek a kommunisták, és megölnek minden lila elefántot!
  - És akkor Te miért menekülsz?
  - Tudod farkas, tévedtek azok már sokkal nagyobbat is!”
 • 1. jq 2010. augusztus 13. 11:38
  „Avvót a jó, mikó én megmondtam, oszt az vót. Demokrácia, mi az? Képviselők, azok meg mik?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indonéz úszóval edz Bán Sándor

Hódmezővásárhely - A 22 éves indonéz úszó, Indra Gunawan Vásárhelyen készül a novemberi ázsiai… Tovább olvasom