Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Károsultakat várnak a kórházban

Hódmezővásárhely - Augusztus 14-ig kedd délután és csütörtök délelőtt várják az ágyszámcsökkentés károsultjait a vásárhelyi kórházban. A panaszosok orvosi és jogi szakértői csoportnak mondhatják el, milyen hátrány érte őket a 2 évvel ezelőtti leépítés miatt.
Igazság és egészség elnevezéssel hirdet akciót az Erzsébet kórház és a vásárhelyi önkormányzat – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Lázár János polgármester. Elmondta: a mozgalom célja, hogy összegyűjtsék azokat a betegeket, akiket 2007 áprilisa óta – az intézmény drasztikus ágyszámcsökkentése miatt – kár ért. Megírtuk: néhány héttel ezelőtt a Legfelsőbb Bíróság kimondta, jogszabálysértő a miniszteri rendelet, amellyel az egészségügyi reform egyik lépéseként 63 százalékkal csökkentették a kórház ágyainak számát. A város kártérítésért perli majd a tárcát.

Mától augusztus 14-ig, kedden és csütörtökön várják azokat a vásárhelyieket, mártélyiakat, mindszentieket, székkutasiakat és békéssámsoniakat, akik úgy érzik: nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást, el kellett utazniuk a vizsgálatok miatt, vagy éppen több hónapot kellett rá várniuk – tudatta a polgármester. Kallai Árpád, a kórház főigazgatója elmondta: a panaszgyűjtést kedd délután 1 órától 3 óráig, csütörtök délelőtt 9 órától 12 óráig orvosi, jogi szakértői csoport végzi. Telefonon is be lehet jelentkezni a 62/532-152-es, valamint a 62/532-162-es számon. A panaszosok adatait bizalmasan kezelik. Elhangzott: várhatóan nem egy, hanem több kártérítési pert indít majd a város. A kórház 2007 áprilisa óta dokumentálja is az ágyszám-leépítés kapcsán elszenvedett károkat.

Olvasóink írták

 • 7. baja2005 2009. július 01. 21:52
  „Aztán azt is remélem, hogy a nem vásárhelyen meggyógyított - esetleg ott meg is haló - betegekkel is kifizettetik az életük árát.
  Mert hogy ha valaki kártérítést kap meg nem kapott szolgáltatásért, akkor a másik aki ez máshol megkapta, akkor azt jogtalanul vette igénybe. Ugye?
  Kész "Óz" és társai ez az egész Lázá-város”
 • 6. trixi11 2009. július 01. 11:49
  „Norman_Bates
  A mai Délvilágban benne van az ok!”
 • 5. totya66 2009. július 01. 10:18
  „Ki fogja fizetni a kártérítést? Igaz a rajtunk bevasalt összegeket inkább a jogosult haverok között osszák szét sokkal jobb mintha új padokat vennének egy iskolába vagy a 3 éve szétment kerékpárutat aszfaltoznák újra. Persze lehet hogy nem a mi zsebünkből fizetik hanem L. Jani bácsi és bandája elmegy kaszálni a földekre és a befolyt pénzt beadják a közösbe abból pedig futja.”
 • 4. latyi 2009. július 01. 09:26
  „Túlságosan fel vannak már magasztalva a kórházi dolgozók.
  Ha most nem lenne ez a hacacáré akkor kinél panaszkodhatnánk?
  A jó istennél???”
 • 3. Norman_Bates 2009. július 01. 08:10
  „off
  A dm munkatársa igazán írhatna egy cikket, hogy miért nem volt áram majdnem 1 napig a hódtó környékén, megaztán a 230V helyett jött vagy 140V, aztán tegnap volt már este áram viszont TV adás még mindig nincs
  MÁR TÖBB MINT 1 NAPJA!!!!!!!!!!!!!
  legalább tudjunk már róla, hogy mi a fasz van?”
 • 2. idir 2009. június 30. 20:49
  „Nagyon helyes,hogy keresik a karosutakat. Jo lenne visszamenni az idoben is a karosultakat keresni.”
 • 1. Én2 2009. június 30. 18:21
  „nincs károsult! Majd kitalálnak meg a reklám.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősztől zárva lesz a PMK Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Megújul, bővül a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ. A munkálatok várhatóan ősszel kezdődnek, de az intézményben már csomagolnak. Tovább olvasom