Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kaszap utca: csak októberben lesz kész

A tervezettnél három hónappal később, csak szeptember végén adják át Vásárhelyen a 47-es út laktanya előtti részét a Kaszap utcával összekötő szakaszt, azaz a belvárost valamelyest tehermentesítő utat. A csúszás oka a vasúti töltés süllyedése, a hibát már kijavították.
Fotó: Tésik Attila
Leghamarabb október elején nyitják meg az autósok előtt a vásárhelyi laktanya előtti körforgalmat a Kaszap utcával összekötő szakaszt. Ez a 216 millió forintos beruházás az egyik legfontosabb építkezés ebben az évben a városban. Ha ugyanis az út elkészül, végre nem a semmibe vezet majd a 47-es laktanya előtt továbbhaladó, egyelőre csupán egy körforgalomig tartó, négysávos része. A már tavaly átadott vasúti aluljárón áthaladva ugyanis közvetlenül a Bagolyvár étterem elé, azaz ahhoz a kereszteződéshez jutnak az autósok, ahol Orosháza felé mehetnek tovább, a belváros jó részét elkerülve.

Azt, hogy milyen nagy szükség van az útra, az elmúlt hetek történései is igazolják. Emlékezetes, hogy a Szeged felől Szentes irányába tartók jó pár napig nem használhatták a 47-es úton lévő, 45-ös felé kanyarodó sávot, mert az aszfaltot alámosta az elvezetőből szivárgó víz. Az Orosháza felől a megyeszékhelyre autózók pedig csőtörés miatt nem tudtak a Bagolyvárnál jobbra kanyarodni, s másik utcára terelték őket. Mindkét esetben hosszú sorokban kígyóztak, s igen lassan haladtak a kocsik – a Kaszap utca hiányzó szakasza bizony sokat javított volna a helyzeten.

Az eredeti tervek szerint ezzel az úttal a kivitelezőnek három hete kellett volna elkészülnie. Amint azonban már korábban megírtuk, az átadás csúszik, ennek oka pedig jórészt az, hogy március végén megsüllyedt a vasúti töltés. Ezt rendbe kellett hozni, a víztelenítésről is gondoskodni kellett, s az építkezés a múlt hét elején kezdődött újra – tudtuk meg Székely Andrástól, a kivitelező Strabag Rt. főépítés-vezetőjétől. A Penny Markettől a Somogyi utcáig tulajdonképpen kész az út, még padkázni kell, a hátralévő szakaszon is végeztek a földmunkával.

Az önkormányzattal kötött szerződést módosítják, az átadás új határideje szeptember 30. A belvárosban lakók és erre közlekedő helybeliek tehát ez után tapasztalhatják majd az Ady Endre és Tóalj utcán az átmenő forgalom csökkenését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom