Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Késsel vitte el a taxit László - fotók

Hódmezővásárhely, Szeged - A 40 éves férfit, aki Szegeden szállt taxiba, 15 percen belül elfogták a vásárhelyi rendőrök. László a kihallgatása után megpróbált elszaladni - nem sikerült neki.
Szombaton 17 óra 54 perckor egy férfi szállt be Szegeden a Mars téren egy taxiba. A fuvar először az algyői Tisza-hídig, majd Hódmezővásárhelyig szólt. Amikor megérkeztek a városba, az utas közölte, hogy mégis Mártélyig szeretne eljutni. A sofőr azt válaszolta, hogy nem vállalja a fuvart, ezért a férfi szálljon át egy helyi autóba. Az utas ekkor kabátjából egy kést vett elő, amivel fenyegetőzni kezdett. A taxis kiugrott a járműből, támadója pedig átült a kormány mögé és elhajtott - tájékoztatta a delmagar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A bejelentést követő 15 percen belül a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság helyszínre irányított járőrei a régi Tisza töltésen feltartóztatták a menekülő M. Lászlót. A 40 éves férfi a taxiból kiszállva ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért a járőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták elfogni és előállítani a rendőrkapitányságra.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A nyomozók felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvétele bűntettének gyanújával hallgatták ki. Részletes beismerő vallomást tett, de tettére érdemi magyarázatot nem adott.

M. Lászlót a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kihallgatását követően őrizetbe vette. A 40 éves férfi tett még egy kísérletet a szabadulásra. Miközben a rendőrök a mellékhelyiséghez kísérték, megpróbált elszaladni, de az egyenruhások elfogták. Így fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult ellene.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kezdeményezi az előzetes letartóztatását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömeg a vásárhelyi ruhapiacon

Habár régebben nagyobb hagyománya volt a hétvégi hódmezővásárhelyi ruhapiacnak, az emberek mégis mai… Tovább olvasom