Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Két éve nincs fogászati ügyelet

Hódmezővásárhely - Hiába pályáztatta már meg többször is a vásárhelyi önkormányzat a hétvégi gyermek és felnőtt fogorvosi ügyeletet, két év óta nem találnak rá jelentkezőt. A tűrhetetlen fogfájással nem csupán Vásárhelyről, de Csongrádról és Szentesről is Szegedre kell utazniuk a betegeknek.
Éveken át a Dr. Ten Egészségügyi és Szolgáltató Bt. látta el a felnőtt és gyermek fogorvosi ügyeletet Hódmezővásárhelyen, ám a cég 2008-tól már nem hosszabbította meg ezzel kapcsolatos, a várossal kötött szerződését. Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon addig is csak napi két órában, reggel 8 és délelőtt 10 óra között fogadták a betegeket a Petőfi utcai rendelőben. A város önkormányzata azóta is folyamatosan pályáztatja e feladat ellátását, sikertelenül. A képviselő-testület ugyanis nem elégszik meg a korábbi ügyeleti renddel, ragaszkodik a törvény által előírt napi 6 órás rendeléshez.

Jelenleg azoknak a vásárhelyieknek, akiknek hétvégén vagy ünnepnapon fájdul meg a foguk, s ezen fájdalomcsillapítóval sem tudnak segíteni, nem sok választásuk marad. Ha ügyeleti ellátást kérnek, be kell utazniuk Szegedre. Itt a fogklinika Tisza Lajos körúti rendelőjében reggel 7 és délután 1 óra között működik ügyelet, illetve választhatják a megyeszékhely egyetlen hasonló ellátást nyújtó magánrendelőjét. Az Osztróvszky utcai rendelőt a hétvégenként átlagosan húsz beteg keresi fel. Itt a húzás és a tömés is 6000 forintnál kezdődik.

Megyei helyzetkép

Csongrádon és Szentesen évek óta nem működik hétvégi fogorvosi ügyelet. Makón hetente egymást váltva ügyelnek a fogorvosok, akik csak helybeli betegeket fogadnak. Ennek az az oka, hogy a háromórás ügyeleti rendelés ráfizetéses, a felmerült költségeket ugyanis maguk az orvosok állják.

Olvasóink írták

 • 5. Ancsa60 2010. december 14. 21:35
  „Nem igaz , a Fogklinikán nem látnak el vásárhelyieket!!! Nagy betükkel ki van írva , hogy hódmezővásárhelyieket nem, de a megyéből más mindenkit!!!! Jó ,mi ?? Az Osztrovszky utcába irányítottak minket a magánrendelésre.
  Ez biztos, mert kb 2 hónapja ezt végigjártuka gyerekemmel . Ez a diszkrimináció......”
 • 4. aranka2 2009. december 30. 16:00
  „T. Korom András!
  Kissé elsietett ez a cikk, sok-sok szála ugyanis elvarratlan. A kiinduló pont világos: nincs fogorvosi ügyelet. A történeti feltárás is tökéletes, megtudjuk, hogy valamikor volt, aki vállalta, most nincs. Látjuk a környezetet is, ez is rendjén való.
  Ami azonban hiányzik, és aminek feltétlen újságírói kötelesség lett volna utána járni:
  - mennyit fizet, és ki az ügyelet fenntartásáért?
  - mivel jár az ügyelet a fogorvosnak?
  - milyen költségei vannak?
  - mit kell állni az orvosnak, mit a tb-nek, és mit esetleg valaki másnak?
  - legalább egy-két fogorvos mondja már el, miért nem vállalja?
  Nos, ezek nélkül csak sajnálatos torzó az írás, bár már a téma felvetése is hasznos.
  üdvözlettel:
  M. Aranka”
 • 3. Nornora 2009. december 29. 23:02
  „Hát igen... Ez így van, ahogy meinl mondja. Amikor a gyerekosztályon még eszköz sincs, hogy belenézzenek egy gyerek fülébe, hogy mitől vérzik, hanem átküldik az embert Szegedre, hogy nézesse meg, de még csak azt sem tudják, hogy Szegeden hol van az ügyelet, na ott már problémák vannak... :S”
 • 2. Tapasztalt 2009. december 29. 18:06
  „A vásárhelyi példából láthatjuk az eü ellátás fideszes jövőjét. Persze országosra kiterjesztve...”
 • 1. meinl 2009. december 29. 14:45
  „Vásárhelyen nemcsak fogászati ügyelet nincs már sajnos.Az orvosi ügyelet sem csinál mást,mint átirányít szegedre,ha fertőző akkor szentesre.Nagy szégyen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzszállító borult árokba Vásárhely közelében

Egy enyhén balra ívelő kanyarban a jármű hátulja megcsúszott, a feje tetején állt meg. Tovább olvasom