Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Két megye traktorosai versenyeztek Székkutason

Székkutas - Szombaton negyedik alkalommal rendezték meg Székkutason a regionális szántóversenyt. A zsűri többek között azt figyelte, mennyire egyenesek a barázdák. Szántottak lóval, veterán traktorokkal és mai modern gépcsodákkal is.
Mihály Károly ötletgazda indította útjára négy esztendeje a székkutasi regionális szántóversenyt, amire idén 18 gazda nevezett Balástyáról, Sándorfalváról, Dócról, Székkutasról, Hódmezővásárhelyről és Kútvölgyről, Orosházáról, Békéssámsonból, Kondorosról, és Dobozról.

Az ünnepélyes megnyitó után a résztvevők traktorokkal vonultak fel a település főutcáján keresztül a verseny helyszínére. A zsűri többek között azt figyelte, hogy mennyire egyenes a nyitóbarázda, milyen az összeszántás minősége. A felszántott földdarabnak gyom- és tarackmentesnek kellett lennie.

A székkutasi versenyen nemcsak mai gépekkel szántottak, külön kategóriában versenyeztek a veterán traktorosok, és lovas fogattal is neveztek. Utóbbiban mindössze egy versenyző akadt, a balástyai Losonczi Antal. A veterán traktorok között láthattak az érdeklődők hatvan évnél idősebb gépet is.

Veterán traktorokkal is indultak a versenyen. A legügyesebb Békés és Csongrád megyei szántók mérték össze tudásukat. Fotó: Kovács Erika
Veterán traktorokkal is indultak a versenyen. A legügyesebb Békés és Csongrád megyei szántók mérték össze tudásukat. Fotó: Kovács Erika

– Aki ilyen traktorral szánt, nagyobb tudásra, több ismeretre van szüksége, hiszen a mai modern traktorokban a számítógép nagy segítségére van a munkagép vezetőjének – mondta Mihály Károly.

A veterán traktorosok versenyét Ördög János (Sándorfalva) nyerte. A modern gépekkel rendelkezők négy kategóriában indultak. A 2-3 testű ágyeke kategóriában Kocsis László (Sándorfalva), a 4-5 testű ágyeke kategóriában Vörös János (Hódmezővásárhely) ért el első helyezést. A 2-3 testű váltva forgató ekések közül Szilvási Imre (Doboz), a 4-5 testű váltva forgató kategóriában pedig Bila Miklós (Székkutas) nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most van igazi betyárvilág

Amikor 14 évesen édesapja mellett gulyás lett Varga István, Székkutason és környékén többen is legeltettek marhákat. Manapság egyedül űzi a szakmát. Tovább olvasom