Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kettészelt Suzukin gyakorolhatnak Vásárhelyen

Egy vadonatúj Suzuki Swift személygépkocsit adott át oktatási célra a Magyar Suzuki Rt. a vásárhelyi Kalmár Zsigmond Ipari Szakközép- és Szakiskolának. A kocsi üzemképes, de a gyárban átalakították, hogy gyakorolhassanak rajta a karosszérialakatos tanulók.
Az ajándék autót közelebbről megnézve kiderül: kettészelték, így lehet rajta gyakorolni. Fotó: Korom András
A tetején és az oldalán „oktatási célból kettészelt", ám amúgy üzemképes Suzuki Swift személygépkocsit küldött a vásárhelyi Kalmár Zsigmond Ipari Szakközép- és Szakiskolának a Magyar Suzuki Rt. A szokatlan ajándékozás előzménye, hogy az iskola részt vett a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását célzó pályázaton, s ennek során látogattak el többek közt az esztergomi autógyárba.

A Suzuki a kapcsolatfelvételt követően döntött úgy, hogy szakmai támogatásként átadja oktatási célra egyik legmodernebb gyártmányát: egy Swiftet, azzal a kikötéssel, hogy az nem hozható közúti forgalomba. A gyárban, hogy elősegítsék a leendő karosszérialakatosok képzését, szétfűrészelték a jármű tetejét, illetve az egyik oldalát, majd visszaszegecseléssel tették balesetmentessé a járművet.

A Swiftet az iskolában rendezett játékos napon adta át Debreczeni Magdolna igazgatónak Fórián István, a Magyar Suzuki Rt. igazgatóhelyettese. Az autó a nemrégiben 11 millió forint értékben továbbfejlesztett autódiagnosztikai műhellyel együtt a legmodernebb oktatási segédanyagként „üzemel" majd Vásárhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majd kétmilliárd a tét a lottón

Vásárhelyen nincs lottóláz, legalábbis óriási tömegekben nem rohanták meg a lottózókat. A… Tovább olvasom