Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kezdik az élményfürdő építését

Hódmezővásárhely - Heteken belül indul a vásárhelyi fedett uszoda bővítése, a mintegy 1000 négyzetméteres, 470 milliós élményfürdő építése. Hat évvel ezelőtt 2,1 milliárdos beruházást terveztek, azóta többször újragondolták a fejlesztést.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A közművek kiváltásával, áthelyezésével indul napokon belül a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában az élményfürdő építésének előkészítése. 2008-ban még 2,1 milliárd forintos létesítmény kialakításáról beszélt az önkormányzat, amelyhez 1,2 milliárd forintos önerőt kellett volna előteremtenie. Két évvel később gazdasági megfontolásból racionalizálták az eredeti terveket. 1 milliárdos, aztán 800 milliós költségvetést terveztek, és búvármedence is szerepelt az elképzelések között. Végül már 300-350 millió forintos fejlesztésről beszéltek.

Heteken belül kezdődik az önkormányzat saját pénzéből finanszírozott, mintegy 470 millió forintos beruházás. A fedett uszoda tanmedence felőli oldalánál bővítik a létesítményt, mintegy 1000 négyzetméterrel. Két medencét terveztek, az egyiket, amelynek vízfelülete 227 négyzetméter, és változó mélységű (10–60 centiméter) a 2–10 éves korosztály használhatja. Különböző játékelemek, a kicsiknek csúszda és vízpermetező lesz benne. A másik medencének 60 négyzetméteres a vízfelülete, és 70 főt befogadó, 36 fokos termálvizes, ülőrészes lesz, az idősebbeknek készül. Új vizesblokkot és mosdót is kialakítanak, az uszoda meglévő öltözőit, tusolóit használnák a bővített rész látogatói is, de 30-30 új öltözőszekrényt állítanak be. A beruházás a tervek szerint szeptemberre készül el.

A legutóbbi közgyűlésen egyébként Lázár János országgyűlési képviselő felhívta Almási István polgármester figyelmét: a kormány kész arra, hogy támogassa a vásárhelyi 2016-os ifjúsági úszó Európa-bajnokságot. Az uszoda 10 év után jelentős felújítást érdemel, ő pedig szívesen segítene, hogy a város soron kívül kapjon pénzt az Eb kapcsán a sportlétesítmény és környéke megújítására. Mindezt össze lehetne kapcsolni az uszoda bővítésével. Érdemes lenne megcsináltatni a gépészeti munkálatokat, mert 2016 közel van – tette hozzá Lázár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laborban kísérleteztek a nyolcadikosok

Fehér köpenyben színes oldatokat töltöttek kémcsövekbe tegnap a Németh László Gimnázium és Általános Iskola természettudományos műhelyében a Varga Tamás Általános Iskola nyolcadikosai Vásárhelyen. Tovább olvasom