Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Kiegészült a szikáncsi részönkormányzat

Közel egy év után végre baloldali tagja is van a szikáncsi részönkormányzatnak. A Hódmezővásárhelyhez tartozó falu újjáalakult testületébe Megyaszainé Szakács Erzsébetet delegálták a szocialisták. A szikáncsi eladót ellenvetés nélkül fogadta el a közgyűlés. Az új tag szerint nem az a lényeg, hogy balos vagy jobbos, a faluért akar dolgozni.
Erzsébet 1960 óta él a faluban, jól ismeri a helybelieket. Fotó: Tésik Attila
Gondolkodás nélkül igent mondott a szikáncsi Megyaszainé Szakács Erzsébet a vásárhelyi szocialisták kérésére, hogy a jövőben erősítse a falu részönkormányzatának csapatát. Erzsébetet – bevallása szerint – az sem riasztotta el, hogy a szocialisták eddigi jelöltje nem tetszett a vásárhelyi közgyűlés többségének. Az ellenzék többször is megpróbálta bejuttatni a részönkormányzatba Barta Róbertet, ám a jobboldal rendre leszavazta a kezdeményezést. Így közel egy évig hiányzott a baloldali tag a testületből.

Az önkormányzati választásokat követően ismét napirendre került a téma, hiszen újra meg kellett alakítani a szikáncsi részönkormányzatot is. A szocialisták hetekig fontolgatták, ki legyen a jelöltjük. Hernádi Gyula, a baloldal vezérszónoka a közelmúltban még azt sem tartotta kizártnak, hogy újra Barta Róbertet delegálják. Végül azonban mégsem tették. Megyaszainé nevét terjesztették a közgyűlés elé, és őt egyhangúlag választották meg a vásárhelyi képviselők.

Fejlődik a falu

Látványosan fejlődött Szikáncs, mióta működik a részönkormányzat. Legalábbis így látja a testület újdonsült baloldali tagja, Megyaszainé. Elkészült például a vasúti átjáró. Azért akad még tennivaló, a járdák és az utak is felújításra várnak. Ugyancsak a rossz járdát, valamint az utat emelték ki azok a szikáncsiak, akiket arról faggatunk, hogy minek kellene megszépülnie a faluban. A falubeliek szerint jó, hogy van részönkormányzat, azóta újították fel az óvodát, állítottak fel piaci asztalokat, és azóta vezették be a szelektív hulladékgyűjtést is.

Erzsébet az előzmények ellenére úgy gondolja: nem az a lényeg, hogy balos, avagy jobbos. Az a fontos, hogy a faluért akar dolgozni, ezért örül annak, hogy elfogadták a jelöltségét. Jól ismerhetik a szikáncsiak, hiszen 1960 óta él a településen, ahol jelenleg eladóként dolgozik egy üzletben. Megyaszainé is jól ismeri a részönkormányzat többi tagját, Keresztesné Rezes Molnár Annát, Asztalosné Kisalbert Máriát, Lencse Imrét – ők már az előző testületben is dolgoztak –, valamint Kis Irén egykori települési képviselőt és Gyapjas Józsefet. Bízik abban, hogy sikeres lesz az együttműködésük.

– Nem konfrontálódik, kész az együttműködésre, köztiszteltnek örvend Szikáncson – e szavakkal mutatta be lapunknak Bacsa Pál szocialista települési képviselő Megyaszainét. A vásárhelyi városatya szerint Erzsébet jó választásnak bizonyul. Ugyanakkor azt is elmondta: örül, hogy a közgyűlés végre elfogadta a baloldali jelöltet. Azért azt is megjegyezte: nem tartja éppen elegánsnak, hogy az elmúlt hónapokban sorra leszavazták a delegáltjukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidebb útvonal, kevesebb megálló Vásárhelyen

A Szeged és Szarvas között közlekedő buszok hat, a Szeged–Vásárhely gyorsjáratok pedig két… Tovább olvasom