Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Kis Andrea az összefogás polgármesterjelöltje Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nem kényszerből, presztízsből állítottak polgármester- és képviselőjelölteket, és nem arra törekedtek, hogy rosszabbnál rosszabb aspiránsaik legyenek.
– A baloldal egy csoportja, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt – Korszakváltók Pártja összefogott, és közösen szállnak versenybe az őszi önkormányzati választásokon Vásárhelyen – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Nagy Ernő, az MSZP helyi elnöke. Hozzátette: nem kényszerből, presztízsből állítottak polgármester- és képviselőjelölteket, és nem arra törekedtek, hogy rosszabbnál rosszabb aspiránsaik legyenek, inkább arra, hogy jobbnál jobbak – utalt a Fidesz keddi jelöltbemutató sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Elkötelezettek, és felelősségtudattal vállalták jelöltjeik a megmérettetést – folytatta Nagy Ernő. Azt mondta, soha nem pártpolitikát képviseltek a közgyűlésben a szocialisták, egyértelműen várospolitikában gondolkodnak. Akik bekerülnek a képviselő-testületbe, a városra tesznek esküt, nem a pártjukra. A legfontosabb, hogy az adott körzetükben hogyan élnek az emberek, miként lehet segíteni rajtuk, milyen fejlődési pályára lehet állítani Vásárhelyt.

– Hosszas tárgyalások előzték meg az összefogást – mondta Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke. – Az volt a cél, hogy hiteles baloldali összefogás legyen Vásárhelyen, és ebbe nem fértek bele szélsőségek, személyes ambíciók. Azt szeretnénk, hogy Vásárhelyen a demokrácia példaértékű képviselői kerüljenek be a testületbe. Ez az összefogás történelmi értékű, és reméljük, ezt megértik azok a bizonytalan szavazók is, akik otthon maradtak az országgyűlési választásokon. Az összefogás a szabad Hódmezővásárhely jeligét viseli – tette hozzá.

Az összefogás polgármesterjelöltje Kis Andrea, aki 2012-ben már megmérette magát a városvezetői székért, és jelenleg MSZP-s önkormányzati képviselő. Az 1-es választókörzetben Bacsa Pál indul, a 2-esben Szeli Ferenc, a 3-asban Bencze Tamás, a 4-esben Kovácsné Horváth Zsuzsa, az 5-ösben Kis Andrea, a 6-osban Nagy Ernő, a 7-esben Kis Ernő, a 8-asban Göbölyös-Bozsák Tamás, a 9-esben Papp Attila, a 10-esben Balog Csaba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben startol a juhászképzés Vásárhelyen

Nem csak a botra támaszkodva nyájat őrző juhászoknak szól az országban három egyetemen szeptembertől útjára induló juhászati felnőttképzés. Tovább olvasom