Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Kisfia kedvéért tanult meg masszírozni, most sorstársain segítene

Hódmezővásárhely- Sérült gyermekek masszírozásával segítene sorstársain Móricz Hegedűs Tímea. A vásárhelyi édesanya is beteg kisfiát neveli, az ő kedvéért tett speciális masszázsvizsgát.
– Mindenkinek jólesik, ha átmasszírozzák és fellazítják az izmokat. A sérültek esetében ez különösen fontos – kezdte beszélgetésünket Móricz Hegedűs Tímea. A vásárhelyi édesanya mindent megtesz, hogy 3 és fél éves kisfia a lehető legjobb állapotba kerüljön. Levente a születése után agyvérzést kapott, és 90 százalékos agykárosodást szenvedett.
 
Tímea barátnőjének kislányát masszírozza. Fotó: Antal Sándor

Tímea emiatt tett le egy speciális masszázsvizsgát két barátjával. Gyermekét mindennap masszírozza, és különböző fejlesztésekre is járnak. Elhatározták, másokon is segítenek, ezért ingyenes nyílt napokat szerveznek, ahová a beteg gyermekeket és szüleiket várják. Az első alkalom február 27-én 8 órakor lesz a vásárhelyi mezőgazdasági főiskola udvarán lévő edzőteremben.

– Nagyon sok sérült gyerek van itt, Vásárhelyen is. Szeretnénk nekik segíteni, akár egy ilyen nappal, ahol összejönnek a sorstársak. Tudunk egymással beszélgetni, kinek mi a problémája, tapasztalata – mondta az elszánt anyuka, aki szerint ez a téma még mindig nem kap kellő figyelmet.
 
A gyerekek többnyire élvezik a foglalkozást. Fotó: Antal Sándor

– Pusztán a jó szándék vezérel, mert látom, hogy Leventének is jólesik a masszázs. Egy családnál masszírozok, ott a szülők azt mondják, gyermekük feloldódik, esténként többet alszik – tette hozzá Tímea, aki szeret-
né, ha minél többen összejönnének jövő héten szombaton. – A sérültek testi fejlődéséhez fontos a jó közérzet, amihez a masszírozás is hozzájárul – magyarázta az anyuka.

Elmesélte, néhány sorstársával tartják a kapcsolatot, próbálnak segíteni egymásnak, akár kupakgyűjtéssel. Leventének jelenleg az újságokat gyűjtik, mert őssejtbeültetést terveznek. A műtétet egy bécsi kórházban végeznék el, 5 millió forintba kerül.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul az orgona Székkutason

Megújul az orgona Székkutason
Eddig közel 240 ezer forint gyűlt össze a székkutasi református templom orgonájának felújítására. Tovább olvasom