Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Kiürült az átmeneti otthon

Hódmezővásárhely - Kiköltöztek az utolsó lakók is a családok átmeneti otthonából Vásárhelyen. A Szántó Kovács János utcai épületben szünetel az ellátás. A rászoruló édesanyákat és gyermekeiket más településeken helyezik el.
Kiürült a családok átmeneti otthona Vásárhelyen. A Szántó Kovács János utcai épületbe a családi vagy lakhatási gondok miatt nehéz helyzetbe került édesanyák költözhettek gyermekeikkel. Ideiglenesen, maximum 1 évig maradhattak a szállón, ahonnan még decemberben távoztak az utolsó lakók.

Maguktól hagyták el az intézményt, miután rendeződtek az életkörülményeik – tudtuk meg Bálint Gabriellától, a Kapcsolat Központ főigazgatójától. Egyébként is költözniük kellett volna. Megírtuk: az idén 35 százalékos normatívacsökkentéssel számol a 16 szakfeladatot ellátó intézmény. A bevételkiesés miatt racionalizálni kellett a működést, ezért intézkedési tervet készítettek, így 56 millió forintot takaríthat meg a Kapcsolat Központ.

A változások a családok átmeneti otthonát is érintették, januártól szünetel a működése. Ennek legfőbb oka, hogy az elmúlt fél évben a 21 férőhely felét sem használták ki, csupán 6–8 anya és gyermeke költözött be az otthonba. A rászorulók ezután sem maradnak segítség nélkül. A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társuláshoz tartozó Kapcsolat Központ más kistérségi társulások településeivel tárgyal arról, hogy megállapodási szerződéssel 7 fő részére egy-egy lakószobát vásárolnak.
Először a szentesiekkel vették fel a kapcsolatot, de más településekkel is tárgyalnak – mondta Bálint Gabriella. Közölte: konkrétumokat még nem tud mondani. Ami biztos: január 16-áig kiderül, hová kerülhetnek a bajba jutott édesanyák.

A racionalizálás következtében tavaly novemberben már meg sem nyitották a Jókai utcai krízisszállót, ahol korábban április 30-áig, délután 4 és reggel 6 óra között húzódhattak be – a mínusz 5 fok alatti időjárásban – a fedél nélküliek. A rászorulókat – maximum 5–7 fő igényelné – a Csomorkányi úti hajléktalanszállón fogadják.

Olvasóink írták

  • 2. Én2 2010. január 14. 12:23
    „Mi lesz ezzel a régi és szép épülettel, megveszik, eladják szarért-húgyért?”
  • 1. totya66 2010. január 12. 10:20
    „Bezzeg ha az MSZP zárná be ezeket az intézményeket volna ordítás rendesen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházba megy a szívbeteg Dávid

Január 12-én, holnap Budapestre utazik előzetes vizsgálatokra a vásárhelyi Horváth Lajosné és szívbeteg unokája. A nagymama egyedül neveli a kisfiút. Tovább olvasom