Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Kivizsgálják a postai tértivevények ügyét

Hódmezővásárhely - Egy állítólagosan visszadátumozott tértivevény kapcsán rendelt el azonnali vizsgálatot a tegnapi közgyűlésen Lázár János vásárhelyi polgármester. Az ügy Korsós Ágnes jegyző és Havránek Ferenc munkáspárti képviselő perével kapcsolatban robbant ki – a bíróság másodfokon a hivatalvezetőnek adott igazat.
Korsós Ágnes jegyző kért szót tegnap napirend előtt a vásárhelyi közgyűlésen, és arról számolt be, hogy másodfokon neki adott igazat a bíróság az adatszolgáltatási perben. Az eljárást annak idején a munkáspárti Havránek Ferenc indította, mert a jegyzőtől nem kapott tájékoztatást arról, az önkormányzat melyik alapítványt mennyi pénzzel támogatta 2006-ban. Korsós ezt azzal indokolta, hogy nem ő az adatgazda, hanem a polgármester. Első fokon Havráneknek és a beavatkozóknak, köztük a szocialista Hernádi Gyulának és Bacsa Pálnak adott igazat a bíróság, másodfokon viszont nem. Az ügy most újabb fordulatot vett, miután a jegyző tegnap azt is elmondta: a két, utóbb említett politikus a bíróság előtt írásban úgy nyilatkozott, a július végén elküldött kérdéseikre a jegyzői irodától semmilyen választ nem kaptak. A jegyző viszont utánajárt, és a postától minap kapott tájékoztatás szerint mindkettőjük felesége átvette a válaszlevelet, és aláírta a tértivevényt.

Ekkor Bacsa Pál – a teremben nem kis döbbenetet keltve – szót kért, és azt mondta: a feleségével egy hete íratott alá a postás egy tavaly augusztusra visszadátumozott tértivevényt. Amikor pedig ő maga utóbb bement a postára, és megkérdezte, mégis mi volt ez, azt a választ kapta, ne aggódjon, az önkormányzatnak van rá szüksége. Ezen a ponton Lázár János polgármester azt mondta: a történteket haladéktalanul ki kell vizsgálni, mert elképesztő és botrányos, ha ez ma Magyarországon a postán megtörténhet, és nem maradhat következmények nélkül. Hernádi Gyula pedig később arról számolt be lapunknak: felhívta feleségét, aki elmesélte, a múlt héten átvett egy helyi adókkal kapcsolatos tértivevényes levelet, és másnap azzal tért vissza a postás, hogy az előző napi tértivevény valahová elkavarodott, ezért írjon alá még egyet. Hernádi felesége nem ellenőrizte a szelvényt, csak szignózta – a politikus szerint lehet szó véletlen egybeesésről, de mindenesetre elgondolkodtató az ügy.

Hernádi Gyula (jobbról) és Bacsa Pál (hátul). A szelvényeket házastársuk írta alá. Fotó: Tésik Attila
Hernádi Gyula (jobbról) és Bacsa Pál (hátul). A szelvényeket házastársuk írta alá.
Fotó: Tésik Attila

A szünetben megkérdeztük a két ellenzéki politikust a levélváltásról. Azt egyikük sem zárta ki, hogy tavaly augusztusban kaphattak levelet a városházától, de hogy a kérdéseikre válasz nem érkezett, azt mindketten állították.

Dolgozni kell

Fontos, hogy a segélyezettek érezzék: csak akkor kapnak segítséget, ha együttműködnek, azaz hajlandók munkát vállalni – ezt mondta Lázár János annak kapcsán, hogy a város közfoglalkoztatási tervéről tárgyaltak. Hozzátette, Havránek Ferencnek igaza van abban, hogy ez a program a kialakult helyzet okait nem szünteti meg. Ugyanakkor a vásárhelyi statisztika jobb az országos átlagnál, 38 ezer 18 év feletti lakosra ugyanis 6-700 rendszeres szociális segélyben részesülő jut. Lázár azt is hangsúlyozta, szociális juttatás nem jár csupán azért, mert valaki magyar állampolgár. A nadrágszíjat szorosabbra kell húzni, mielőtt a társadalmi feszültség a mainál is komolyabbá válik.

Közmeghallgatás

Nem értik az emberek a gázszámlát, nem tudják, mit jelent rajta a fűtőérték, mi alapján kapják a részszámlát. Azt szeretnék, ha a fogyasztás a jövőben köbméterben is szerepelne a számlákon – derült ki a tegnapi vásárhelyi közmeghallgatáson, amelyen részt vettek a Démász és az Égáz-Dégáz képviselői. A vásárhelyiek a gáz minőségére is rendszeresen panaszkodnak. Az áramszámlákkal kapcsolatban azt hiányolták, hogy nem lehet személyesen kapcsolatba lépni a Démász felsővezetőivel, ha az ügyintéző nem tud megnyugtató választ adni az ügyfeleknek.

Olvasóink írták

 • 5. cipész 2009. március 07. 18:42
  „Véleményem szerint a polgármesternek tudni kell ezekről a dolgokról.
  A közmeghallgatáson jól ki gunyolta a betelefonálókat, grimaszokat vágott, ha nem szereti az embereket akkor mondjon le.”
 • 4. kobold 2009. március 07. 12:55
  „biztosan félreértés,csak az a baj hogy nagyon átlátszó”
 • 3. Én2 2009. március 07. 10:31
  „Szerintem y pm. beleegyezésével történt ez így csak most teszi magát.”
 • 2. KovácsPistike 2009. március 06. 23:41
  „Ezekkel a postásokkal állandóan csak a baj van!”
 • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 06. 16:25
  „Feri ne hagy magad te vagy a jobb!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évek óta gyűlik a hulladék Mártélyon

Mártély - Évek óta gyűlik a szemét a mártélyi üdülőterület egyik gazdátlanul álló magántelkén – panaszolja a vásárhelyi Kozincz Jenő, a vízparton pedig ürülékbe léphetnek az óvatlanok. Tovább olvasom