Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Könnyen vették az akadályt a vásárhelyi érettségizők

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen tegnap 820-an érettségiztek magyar nyelv és irodalomból. A Németh László-gimnázium diákjai szőlőcukorral, csokival és üdítővel felszerelve ültek be a vizsgára. A maturálók szerint nem volt nehéz a vizsga.
Vásárhelyen tegnap reggel fél 8 körül már a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában toporogtak az érettségiző diákok. Volt, aki csokit majszolt, mások üdítőt kortyolgattak.

– Vasárnap este 10 óra körül átnéztem egy-két dolgot, utána lefeküdtem aludni. Nem izgulok, a magyar amúgy is jól megy. A helyesírásra figyelni kell, de szerencsére ezzel sincs különösebb gondom – jegyezte meg Bognár Bence, aki szőlőcukorral, csokoládéval, és az édesanyja által készített üdítővel ült be a vizsgára. Mást nem is nagyon vihetett be a terembe.

– Telefonokat kikapcsolni! Ételen, üdítőn, és két-három tollon kívül minden más kint marad. Táskát nem lehet behozni! – közölte a diákokkal Csókay Miklós, az iskola pedagógusa. A tanulók háromnegyed 8-kor bevonultak a termekbe. Néhány diáknak még eszébe jutott, hogy a 4 órás vizsga előtt kiszalad a mosdóba, majd elnéptelenedett a folyosó. Az iskolában összefutottunk az érettségiző 12. C osztályfőnökével.

820-an érettségiztek magyar nyelv és irodalomból Vásárhelyen. Fotó: Karnok Csaba
820-an érettségiztek magyar nyelv és irodalomból Vásárhelyen.
Fotó: Karnok Csaba

– Jobban izgulok, mint ők – jegyezte meg Vas Istvánné. A magyar szakos pedagógus azt is elárulta: nemcsak az osztálya miatt aggódik, hanem a lányáért is, aki szintén most érettségizik. Kérdésünkre, milyen tanácsokkal búcsúzott a maturálóktól, elmondta: azt kérte, hogy figyeljenek oda, s használják ki a rendelkezésükre álló 240 percet.

Vásárhelyen összesen 820-an, a Németh László-gimnáziumban 45-en érettségiztek magyar irodalomból és nyelvtanból. Délelőtt fél 12 körül már szállingóztak a diákok az épületből. Bognár Bence szerint könnyű volt a vizsga, nehezebbre számított. Bízik benne, hogy jelest kap. Elmondta, nem pihen, délután matekozik.

– Nem volt vészes – fogalmazott Szabó Helga és Kovács Balázs. A szövegértésre – egy újságcikket kellett értelmezniük – 60 percet, a szövegalkotásra 180 percet kaptak. Mindketten ötösre számítanak.

Olvasóink írták

 • 3. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2010. május 05. 17:31
  „Annak a szöszi bringának gyanús, hogy a puskéta ott van eldugva, egy motozást azért bevállalnék rajta.::DDDD”
 • 2. áldásbékesség 2010. május 05. 10:48
  „Jól van Léni! A Bethlenben 120-an érettségiznek. De erről ugye nem szabad tudósítani most még. Jövőre meg már ki tudja mennyi marad? Ezt jól megcsinálták.”
 • 1. Léni 2010. május 05. 10:03
  „"A vásárhelyi "érettségizők! Igazodunk? Máshol nem is érettségiznek, miért olyan
  érdekes az, hogy Vásárhelyen is érettségiznek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 éves gyereket vertek meg diáktársai

Egy 12 éves fiút vertek meg diáktársai a mártélyi általános iskolában. Az ügyben garázdaság gyanúja miatt indítottak eljárást. Tovább olvasom