Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Kovács Gábor panziót épít Kakasszéken

Kakasszék - Kovács Gábor kakasszéki származású bankár, üzletember, műgyűjtő szeretné, ha szülőfaluja nevét minél többen megismernék. Most panziót épít a településen. Biogazdálkodási tervei is vannak.
Kovács Gábor, a Bankár Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója az egyik leggazdagabb ember Magyarországon. Nevéhez fűződik az ország első magánkórháza, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány, a Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor felújítása. Négy éve alapította meg a World Servers Foundationt. A sikeres üzletember soha nem feledkezett meg szülőföldjéről, Kakasszék a szívügye maradt – ahogy arról lapunkban is többször írtunk.

– Tizennyolc éves koromig éltem Kakasszéken. Az egykori állomás melletti ház a nagyapámé volt. Visszavásároltam, felújíttattam. Nem hagyhattam, hogy az enyészeté legyen, hiszen nagyapám a saját kezével építette fel – mondta Kovács Gábor. Néhány éve megalapította a Kakasszéki Emberekért Alapítványt, amelynek segítségével helyben közösségi házat alakított ki, a Juci-villát. Most pedig panziót épít a gyógyintézethez közeli kis utcában.

A kakasszéki panzió várhatóan év végére készül el. A szerző felvétele
A kakasszéki panzió várhatóan év végére készül el. A szerző felvétele

– Szeretném Kakasszéket „visszahelyeztetni" a térképre. A panzió is ennek jegyében épül. A méltán híres gyógyintézetben hamarosan elkészül a nappali kórház. A panzió többek között azok számára nyújt lehetőséget, akik a nappali kórház ellátását veszik majd igénybe, de az ország távolabbi pontjáról érkeznek. Így nem kell majd a közeli településekre utazniuk szállásért. Akár családostul is eltölthetik a szanatórium közvetlen közelében a kezelések, kúrák időszakát – tudtuk meg az építtetőtől.

A vendégházban 4 szobát alakítanak ki. Egy-egy szoba pótággyal együtt 4 tagú családnak nyújt majd elhelyezési lehetőséget, vagyis egyszerre legfeljebb 16 vendéget fogadhat. A beruházás, amelyhez 54 millió forint pályázati forrást is kapott a Kovács Gábor által jegyzett Kakasszéki Idegenforgalmi Kft., várhatóan év végére készül el.

Más tervei is vannak a településen, biogazdaságot akar létesíteni.

– Van egy 60 hektáros egybefüggő területem. Ezen valósítanám meg a biogazdálkodást. Nem búzában gondolkodom, hanem kézimunka-igényes növényekben, amelyek termesztése, feldolgozása több embernek is munkát, megélhetést jelentene. Hiszem, hogy a mezőgazdaságnak nem az a jövője, hogy 200 hektáros területen két-három embert foglalkoztatnak, aki kezeli a kombájnokat és a traktorokat. Az általam elképzelt biogazdaság másfajta tudást igényel, új szemlélettel. Egyelőre keresem azt az embert, aki ennek az élére állna – vázolta a lokálpatrióta bankár.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

In memoriam Bozsér Áron Manó

Örök nyugalomra helyezték 2014. 12. 8-án a hódmezővásárhelyi Kincses temetőben Bozsér Áron Manót, a… Tovább olvasom