Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Lajtos kocsiból isznak

Lajtos kocsiból kapják a vizet a Barattyoson élők, miután az amúgy is rapszodikus vezetékesvíz-ellátás megszűnt. Az évekkel ezelőtt privatizált egykori tehenészeti telepen belül lévő kút elhomokosodott, pedig új szivattyút szereltek fel rá. A vásárhelyi önkormányzat árajánlatot kért egy új kút fúrására.
Török Zsanett és Török László ivóvízért jött Fotó: Tésik Attila
Végképp tönkrement az a magántulajdonban lévő kút, melyből a barattyosiak, ha rapszodikusan is, de eddig a vezetékes vizüket kapták – tájékoztatta lapunkat tegnap egy ott lakó. A Vásárhelytől mintegy öt kilométerre lévő tanyaközpont házait ellátó kúttal már korábban is volt baj, most végképp elromlott, elhomokosodott.

A csak mintegy tíz házból álló tanyaközpontban élők épp a vízellátás akadozása, és az aszfaltút hiány miatt kezdeményeztek népszavazást, s el is döntötték, hogy 2006 őszétől leválnak Mártélyról, s csatlakoznak Hódmezővásárhelyhez. A várostól várják gondjaik megoldását.

A tanyaközpontban élő Török Pálnétól megtudtuk: két-három hét óta ismét bizonytalanná vált a vízellátás, mely aztán most teljesen meg is szűnt.

– Felhívott az egykori tehenészeti telep jelenlegi tulajdonosa, s elmondta, hogy a területén található, ivóvizet szolgáltató kút végképp tönkrement, így nem ad több vizet, s ezért szeretné visszaszolgáltatni az általunk vásárolt szivattyút és annak alkatrészeit – mondta lapunknak Balogh Jánosné, Mártély polgármestere, aki arról is intézkedett, hogy lajtos kocsit vigyenek Barattyosra.

Ezzel azonban már elkésett, ugyanis a barattyosiak már használhatták a vásárhelyi önkormányzat által biztosított kocsit.

Mint Mucsi Lászlótól, a vásárhelyi polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetőjétől megtudtuk: a város új kutat kíván fúratni a tanyaközpontban élő 10-12 család számára, s erre a munkára már ajánlatot is kértek. Azt azonban az irodavezető nem tudta megbecsülni, hogy mindez mennyibe is kerülhet, hiszen – hangsúlyozta – az ár függ attól, milyen mélyen találnak ivóvizet, illetve, hogy azt kell-e mentesíteni az arzéntól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélgetős előadások

Hegedűs Endre Liszt-díjas zongoraművész hangversenyt adott kedden este a vásárhelyi unitárius… Tovább olvasom