Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Lázár: A területet vissza kell adni a természetnek

Hódmezővásárhely - Országosan is egyedülálló, hogy egy betonépületet lebontanak, majd a területet visszaadják a természetnek – mondta Lázár János a pénteki vásárhelyi közgyűlésen, ahol a volt Kossuth-iskola bontása utáni terület hasznosításáról is tárgyaltak.
Az országgyűlési képviselő szerint a helyreállításhoz akár kormányzati támogatást is lehetne igényelni, amiben tud segíteni. Hozzátette, a Népkertet már a város építésekor úgy alakították ki, hogy alkalmas legyen a szabadidő eltöltésére, amit most a Kaszap utcai területtel lehetne bővíteni. A város az elmúlt hetekben e-konzultációt indított, amelynek során a legtöbben tóra és pihenőparkra szavaztak. A közgyűlésen részt vevő Szemerey Márta építész szerint Vásárhely előnyére válik, ha tavat alakítanak ki, amivel jelentősen nőhet a zöldterületek nagysága a településen.

Elfogadták a rendőrség és a katasztrófavédelem beszámolóját is. – 2014-ben nem történt emberölés, de a halálos balesetek száma 2-ről 10-re nőtt – mondta Rádi Norbert rendőrkapitány. A városfejlesztési és építési hatóság beszámolójából kiderült, jelenleg 13 beruházás zajlik Vásárhelyen. Az elmúlt évi projektek kapcsán Lázár János a külterületen található műemlékek üzemeltetése és használata iránt érdeklődött. Javasolta, hogy a kihasználtság érdekében vegyék fel a kapcsolatot az iskolákkal.

A közgyűlésen a kerékpárutakról is szó esett. Több képviselő jelezte, hogy felújításra szorul a Szőnyi utcai, a belvárosban a Bethlen-iskolától a Szántó Kovács János utca végéig tartó, valamint a mártélyi és a Kutasi úti bicikliút.

Probléma, hogy Batida és Erzsébet nem közelíthető meg kerékpárral. Lázár János Mucsi László irodavezetőtől kért költségvetést egy Székkutas–Kardoskúti puszta–Csomorkány–Hódmezővásárhely közötti kerékpárút létrehozására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaállt a régi rend a Szegfű utcán

A virágládákkal lezárt szakasz ezentúl sétálóutcaként funkcionál. Az autósok a Balogh Imsi Sportközpont mélygarázsát használhatják. Tovább olvasom