Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Lázár beszámolt a vagyonáról

Négymillió kötvényben, nyolcmillió forint készpénzben, valamint szántók, egy 160 négyzetméteres lakóház fele, egy Volkswagen Golf – többek között ez Lázár János vagyona. A vásárhelyi polgármester tegnap azért hozta nyilvánosságra a saját, valamint felesége és másfél éves gyermeke vagyonnyilatkozatát, mert szerinte nincs semmi takargatnivalója.
– Eddig Vásárhely a békesség városa volt, de most a helyi szocialista képviselők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a választások előtt ismét elmérgesítsék a viszonyt a különféle politikai erők között – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Lázár János.

A vásárhelyi polgármester ezzel a kijelentésével arra utalt, hogy a keddi lakossági fórumán – amelyről mi is beszámoltunk – szerinte többen provokatív kérdéseket tettek fel neki, illetve vádaskodtak. Nem csupán személyét, hanem családját is támadás érte, tette hozzá. Ezért úgy döntött, megosztja a nyilvánossággal saját, valamint felesége és kiskorú gyermeke vagyonnyilatkozatát.

Lázár János felerészben tulajdonosa egy vásárhelyi, 160 négyzetméteres lakóháznak, amely egy 779 négyzetméteres telken áll. Vásárhelyen, Mártélyon és Mindszenten több mint 21 hektárnyi szántója, valamint egy 2004-ben részletre vásárolt Volkswagen Golfja van. Kötvényben négymillió, készpénzben pedig 8 millió 120 ezer forint tulajdonosa.

A nyilatkozata szerint van még másfél millió forintja bankszámlán, illetve ötmillióval adósak neki. Négy és fél millió forinttal tartozik két pénzintézetnek, a Gorzsai Mezőgazdasági Rt. igazgatósági tagjaként pedig havi bruttó 75 ezer forintot kap. Feleségéé a vásárhelyi ház másik fele, Lázárné Megyeri Zita többek között egyharmad részben tulajdonosa egy 65 négyzetméteres szegedi társasházi lakásnak, s a nevén van egy 160 négyzetméteres révfülöpi üdülő fele. Takarékbetétben 1,2 millió, készpénzben pedig 6 millió 260 ezer forintja van.

Lázár János alig több mint másfél éves gyermeke a másik tulajdonosa a révfülöpi üdülőnek és a hozzá tartozó 1100 négyzetméteres teleknek. Ezenkívül szülei 200 ezer forintot helyeztek el a bankszámlájára, valamint 20 ezer svájci frankos előtakarékossága is van a kis János Boldizsárnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puskaporos lakossági fórum Vásárhelyen

Csöndesen kezdődött a tegnap esti lakossági fórum, majd puskaporossá vált. Többen ugyanis provokatív… Tovább olvasom