Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Lázár János bírálja városa rendőrségét

Hódmezővásárhely - Lázár János polgármester szerint a vásárhelyi rendőrségen nem veszik komolyan azokat, akik valamilyen ügyben bejelentést tesznek. Szerinte a rendőrök nem vonulnak ki a helyszínre. Lázár úgy döntött, ő tesz bejelentést az ügyekben.
Lázár János polgármester szerint a vásárhelyi rendőrségen nem veszik komolyan azokat, akik valamilyen ügyben bejelentést tesznek. Szerinte a rendőrök nem vonulnak ki a helyszínre. Lázár úgy döntött, ő tesz bejelentést az ügyekben. Dezső József vásárhelyi rendőrkapitány azt hangsúlyozta: minden bejelentést egyenrangúan kezelnek.

– Az utóbbi időben tartott lakossági fórumokon sokan panaszkodtak a rendőrökre – mondta lapunknak Lázár János. – Az elmúlt tíz napban legalább tizenöt-húsz ilyen észrevétellel kerestek meg. Általában közlekedésrendészeti gondok merülnek fel, mint a sebességkorlátok be nem tartása, de a Kertvárosban azt is elmondták, hogy magas a betöréses lopások száma. De érkeztek észrevételek motorjaikkal ön- és közveszélyesen száguldozó fiatalokról, valamint a szórakozóhelyekről éjszaka hangoskodva, randalírozva hazafelé igyekvőkről. Ezek mind zavarják a békés polgárok nyugalmát. De ami a legnagyobb baj, hogy a rendőrök nem veszik komolyan a bejelentőket, lerázzák őket, nem vonulnak ki a helyszínre – mondta a vásárhelyi polgármester.

Lázár János ezért úgy döntött: minden tudomására jutott esetben a saját nevében tesz bejelentést, feljelentést, hátha így nagyobb lesz a súlya, és az ügyek végére járnak a rendőrök. A polgármester elmondta, hogy a szeptemberi közgyűlésen beszámoltatják a rendőrséget a munkájáról.

– A kapacitásunktól függően mindenre reagálunk, és minden polgár bejelentését egyenrangúan kezeljük, így nem tartom valószínűnek azt, hogy a kollégáim nem veszik komolyan a bejelentéseket, nem vonulnak ki a helyszínre – reagált Lázár János szavaira Dezső József vásárhelyi rendőrkapitány. – Többször ért már bennünket hasonló bírálat, elsősorban a közterületeken előforduló rongálások, vandalizmus miatt, ugyanis a polgármester kevesli a felderítési arányt ezekben az ügyekben. Higgyék el, a körülményekhez képest odafigyelünk mindenre – mondta a városi rendőrkapitány.

 felhívta arra a figyelmet, hogy a megyei jogú városok közül Vásárhely az egyik legbiztonságosabb város, és a vásárhelyi kapitányság a munkája során mindig a maximumra törekszik. Szerinte erről árulkodnak a statisztikák is, jók, sőt kiemelkedőek a felderítési arányaik.

A nyolcvanfős állomány azonban behatárolja a lehetőségeket, hiszen Vásárhely – a külterületeket is beszámítva – az ország egyik legnagyobb települése.
– Három éve vagyok rendőrkapitány – mondta Dezső József –, és minden hónap első hétfőjén déltől fogadóórát tartok. Ezekre kevesen jönnek el, és nem általános, hanem egyedi esetek kerülnek szóba. Ezért állok kissé értetlenül a panaszáradat előtt, hozzám ezek nem jutnak el, pedig meglenne rá a fórum.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy melegben egyre népszerűbb a mártélyi holtág strandja

Még hétköznap délelőtt is akadnak strandolók a mártélyi holtágnál. A fürdőzők biztonságára 9 és 19… Tovább olvasom