Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Lázár János: Nem érdemes keresztbe feküdni

Hódmezővásárhely - Összesen 200 ezer hektár állami földbérletre lehet pályázni a Földet a gazdáknak programban, a vásárhelyi kistérségben 4500-5000 hektárra – hangzott el a közgyűlésen. Ezt a területet most a Hód-Mezőgazda Zrt. használja.
Megpályáztatják a 2017. március 31-éig lejáró állami földbérleteket a kormány által szerdán elfogadott Földet a gazdáknak programban – közölte a vásárhelyi közgyűlésen napirend előtt Lázár János miniszterelnökségi államtitkár, országgyűlési képviselő. Május elseje után lehet pályázni összesen 200 ezer hektár földre, amely az állami tulajdonban lévő területek egyharmada. Azok pályázhatnak, akik vállalják az állattartást. Cél: a földterületnek 80 százaléka paraszti és középbirtok, 20 százaléka nagybirtok legyen. Jelenleg 50-50 százalék az arány.

3 milliós bírság a banknak

Az Erste Bank az önkormányzat számlavezető bankjaként jogszabálysértő módon járt el Hódmezővásárhellyel szemben – tájékoztatott Lázár János. Az Erste Bank Hungary Zrt. a vásárhelyi önkormányzat számlavezető pénzintézeteként „inkorrekt, tisztességtelen és a törvényeket sértő" lépéseket tett a várossal szemben, annak érdekében, hogy a város fogadja el a számlavezetési feltételek számára kedvezőtlen módosítását. Országgyűlési képviselőként a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) fordult, amely megállapította, hogy az Erste Bank megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvényt, és 3 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a bankot – tudatta Lázár János.

Radikális átrendezés lesz, hiszen most mintegy 80 gazdaság, társaság használja a 200 ezer hektárt – jegyezte meg Lázár. Hozzátette: a vásárhelyi kistérségben 4500-5000 hektárra lehet majd pályázni. Ezt lényegében most a Hód-Mezőgazda Zrt. használja. Nem kérdés, hogy jó néhány vita lesz még erről, amelyek nem is lesznek érzelemmentesek. Bízik abban, mondta az államtitkár, hogy a Hód-Mezőgazdánál kellő bölcsességgel veszik tudomásul, hogy „a változásnak nem érdemes keresztbe feküdni". Amikor közel 10 éve privatizálták a céget, a vásárhelyiek vereséget szenvedtek, most nem fognak – mondta Lázár János.

Nincs krízishelyzet a belvíz miatt Vásárhelyen – hangzott el ugyancsak napirend előtt. Antal István, a polgármesteri hivatal munkatársa elmondta: az utóbbi 4 évben jelentős összegeket fordítottak a belvíz elvezetésére. A közmunkások folyamatosan tisztítják a csatornákat, és a helybeliek is elfogadták, hogy ingatlanjaik előtt ugyanezt tegyék az átereszekkel. A vásárhelyi kistérségben másodfokú a készültség, a külterületen 3000 hektár van veszélyben.

A megyében közel 29 ezer hektár van belvíz alatt – tájékoztatta a közgyűlést Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője. Mindszenten másodfokú az árvízvédelmi készültség, Szegeden várhatóan hétfőn rendelik el a másodfokot.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. DMagóg 2013. április 14. 13:30
  „"Amikor közel 10 éve privatizálták a céget, a vásárhelyiek vereséget szenvedtek, most nem fognak - mondta Lázár János."
  Kész a nyertesek névsora, vagy -az anyja nevéig bezárólag- vásárhelyire lesz szabva a pályázat?”
 • 43. DMagóg 2013. április 14. 12:20
  „Nem hiszem el, hogy az emberi méltóságot félretéve, már ma rá akarják tenni a kezüket a 2017-ben esedékes pályázatokra. Kizárt! Ők ilyet nem tesznek! "Ezt a területet most a Hód-Mezőgazda Zrt. használja." Ja, az már más! Rossz kezekben van az a föld:
  "A társadalmi felel?sségvállalás területén adományozható legmagasabb állami elismerést, Kármán Tódor-díjat kapott a Hód-Mez?gazda Zrt., amelyet a hazai oktatás, képzés, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelked? munka elismeréseként kaphatnak meg a gazdasági élet szerepl?i...."
  "A díjat a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban vette át a közelmúltban Hoffmann Rózsa államtitkártól Antal Gábor, a cég vezérigazgatója."
  Ki akarja ellehetetleníteni Őket? Ki(k)nek kell(ene) az a föld? Szálka valakinek a szemében, vagy konkurrencia? Őrízzük meg emberi méltóságunkat! Bár kétségtelenül igaz, hogy a politkus is ember, legfeljebb gyarló!”
 • 42. tol 2013. április 14. 07:24
  „csak semmi pityergés! A rendszerváltáskor a magyar paraszt boldog sikollyal rúgta szét a szövetkezeti redszert ezzel megteremtve a feltételét a saját kisemmizhetöségének. És ez most be is következett.Elöre kiszámítható volt. Vakarjátok véresre a tarkótokat, fiúk! A következö lecke az orosz piacok felrúgása...”
 • 41. idir 2013. április 14. 03:44
  „A Kaiser Ede ugy az igazsagszolgaltatast bizonyitja.Az izsaki ugy a rendorsegi szolgaltatast bizonyitja.Mindket ugyben a felelosseg az orszaggyulesi kepviselot terheli.Mert bunozo bunozot nevez ki,az eredmeny ezt tukrozi.Az adofizeto nem ilyen szolgaltatast varna.Igaz,hogy nem az ado a lenyeg,hanem a kapo .Aki ebbol dusgazdagon el meg.Ezert van az,hogy a kapo agyonverheti az adot .Vagy fegyveresen zsarolhatja. Az aldozatok vedelemert ilyen birakhoz,hatosagokhoz,rendorseghez fordulhatnanak,hogy vedjek meg a nemzetkozi bekeszerzodesben es az alkotmanyban biztositott elidegenithetetlen jogaikat .Diszkriminaljak,ki lopott tobbet es ez az emberi meltosag merceje .A tehetseges emberek ertektelenek mert jogeros torvenyes tulajdonukat elsikkasztottak. Az allam a kozigazgatas altal sikkasztott tulajdonnak lett az orgazdaja .Majd ketkezzel privatizaltak a masoktol lopott ingatlanokat. 1990 korul ,amikor az ingatlanok tulajdoni jogosultsagat a foldhivatal igazolta,ez allt a papiron KARTALANITAS NELKUL ALLAMI TULAJDONBA KERULT. Milyen jogalapon??? Es mitol lett ez jogeros??? Es milyen jogon hajtottak vegre foldcsereket??? Es milyen jogon vitte ez TSZ-be,akinek ez soha nem volt torvenyes tulajdona??? A TSZ felbomlas utan milyen jogon tartotta azt,hogy ez az ove??? Ezeket mind tiltotta Rakosi kormanya torvenyereju rendeletekkel. Az orszaggyulesi kepviselok diszkriminativ modon akkor is es mint jogutodok ma is bunreszesseget vallalnak ,hogy a jogkorlatozast fenntartjak es fenttartatjak. A demokratikus nagyhatalmak soha nem adtak az orszaggyulesi kepviseloknek olyan engedelyt,hogy joguk legyen embereket jogalap nelkul generaciokon keresztul buntetni. A koz es magantulajdon jog egyenlo. Ha a torvenyes es jogeros magantulajdont nem vedik es nem vedetik meg ,az orszaggyulesi kepviselok tulajdoni jogokat diszkriminalnak. Egyszerubben mondva. Az 1939-es tulajdoni lap bejegyzesek a jogerosek,mivel a kesobbiekben torvenyellenesen es jogellenesen,okirathamisitassal szakitottak meg azokat .A tovabbiakban ezek a nem jogeros tulajdoni bejegyzesek, a tulajdoni lapon levo nevtelen firkalasok bizonyitjak a sikkasztas tenyet. Az allamnak jogalap nelkul soha nem lehet jogeros tulajdont szereznie. Ezeket csak azert irtam,hogy az a sok un.allami fold kinek is a jogeros tulajdona? Az a tulajdonos,aki most a foldet bitorolja,vajon hogy tudja viisszavezetni jogerosen azt 1939-ig,hogy tenyleg jogeros tulajdonosa -e a foldnek.”
 • 40. ikszy 2013. április 13. 18:01
  „Nem érdemes keresztbe feküdni? Mert úgyis átmegy mindenkin, mert értéktelenek vannak körbe, akiknek nem sikerült elérni azt, amit szép, okos Lázár úr megteremtett magának. Legfeljebb majd válogat, hogy mivel hajtson keresztül, úthengerrel vagy csak traktorral.”
 • 39. DMagóg 2013. április 13. 15:29
  „37.Qllancs 2013.04.12. 14:15: "Hód .Mezőg. zrt. lj. nagybácsija az ig. ,ő meg bizottsági tag ..havi 79 000.- / ért ."
  Rosszul tudod, per lesz ebből!
  A Hód-Mezőgazda Zrt privatizácója okán tettek feljelentést.
  Van még a "HÓDAGRO" Zártkörű Részvénytársaság.
  S van a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. Ebben lehet érdekelt.”
 • 38. airwaves 2013. április 13. 06:36
  „Magyarországon államosítás helyett új fogalmat kell megszokni.
  Fideszesítés...”
 • 37. Qllancs 2013. április 12. 14:15
  „T.15, 16. Sajnos igazat írtok. !
  26. nem az ügyész !
  28 Északmagyar...a bíróság lj. nem fogja megbüntetni. Ott a törvény..ahol a pénz, ahol a hatalom !Független bíróság :nincs!

  Ez a mostani földosztás ..csak is fidesznyikok kapják.Az ország 2/3 része már az övék ! pl. műkörmös, fidesz.pártkatona, családjai, haverok.Akiknek semmi közük a földhöz.
  É-Dunántúl --Észak Balaton. --simicska kezében, meg Csányi elv. a többi megyei föld ! Fejér M. orbán és családja..tata .Ovné Tokaj és környéke !

  De nem megművelni kell a földeket..elég ha tisztán tarja és fizet az EU érte.

  ha jól emlékszem: 160 ezer ft / hektár. Van jó pár képviselő ../vagyonnyilatkozatból / kiknek rengeteg, erdő--szántó, rét stb van a nevén. Így lj, nek is. Felveszik évente az eus támogatást ..több tízmilliót ..munka nélkül !
  Hód .Mezőg. zrt. lj. nagybácsija az ig. ,ő meg bizottsági tag ..havi 79 000.- / ért .”
 • 36. studyfy 2013. április 12. 12:23
  „A nagy mezőgazdasági cégek gyakorlatilag leíródtak. Állattenyésztése, gépeik, dolgozóik fölöslegessé váltak. Szép jövő!”
 • 35. _csutak_ 2013. április 12. 10:41
  „@ csakugyirok:
  Tudod barátom a gond akkor van amikor a szövegkörnyezetből kiragadott mondat miatt kap a dolgozó egy idézést.
  AZ egész szöveget tekintve Lázár nem volt bántva sőt!
  Ezért én részemről a rágalmazás bűntette megalapozott gyanúja miatt viszont perrel élek.
  Én ugyanis minden általam beküldött bejegyzést elmentek.
  A moderáción átment, mert a moderátor megértette miről van szó.
  Azt pedig, hogy engem egy politikus az én hazámban megfélemlítsen azt nagy ívben felejtse el!
  Nem idézem be amit írtam, mert szegény modi ki lenne akadva, de el van téve pen drivén, képernyőképként és text formában.
  Én ragaszkodom a bírósági tárgyaláshoz!
  Ott ugyanis az egészet nézik nem csak a részt.
  Amúgy pedig többször közre adtam elérésem, arcomat vállalva, mert ez így korrekt, http://csutak.fw.hu”
 • 34. északmagyar 2013. április 12. 10:34
  „30. Acidrain nem hiszem, hogy azokat bárki is szokta itt cáfolni, de legalábbis sokkal kisebb arányban trollkodnak/mocskolódnak fölötte. Persze akár őket is perelni lehetne, ha janinak ad igazat a cseppet sem elfogult bíró.
  A Don-kanyarról meg annyit, hogy ha elolvasod Nemeskürty István : Rekviem egy hadseregért c. művét, akkor majd megérted, hogy azért nagy részben Horthy és drága vezérkara felelős.”
 • 33. Horthyszobor 2013. április 12. 10:11
  „<moderálva> még lehet... :) Brutál ami ott megy. Nem szerencsés ez a húzás? Kérdezem?”
 • 32. csakugyirok 2013. április 12. 09:52
  „24. Antal50 2013.04.12. 08:48
  Megsértettelek -e vajon emberi méltóságodban ?”
 • 31. mivan? 2013. április 12. 09:34
  „Melyik volt az a párt aki gyorsan eladott 19 állami gazdaságot??? Itt megint a bosszúállásról van szó, nem érdekes, hogy a Hódmezőgazda nyereséges-e vagy nem, hány embernek ad munkát stb.. Csak az, hogy tíz éve vereséget szenvedett a város. Tudomásul kéne már venni, hogy hiába vagyunk mezgazd. nép NEM MŰKÖDIK CSAK NAGYBAN!!!! Hacsak nem valami kuriózumot kívánunk termelni.”
 • 30. acidrain 2013. április 12. 09:27
  „17. A Don-kanyarra, a kisnyégerfalvi vérengzésre és a délvidéki mészárlásokra gondolsz ugye, ahol többszázezer magyart irtottak ki?

  Mindettől függetlenül éljen soká Lázár János, a haza bölcse <moderálva>”
 • 29. Együgyű 2013. április 12. 09:23
  „,,Lázár János: Nem érdemes keresztbe feküdni"
  Érződik a levegőben, hogy jön a 2014-es választás! Itt a nagy alföldön is elkezdődtek a 2014-es választások előtti jótékonykodások a választópolgárok megszerzéséért. Most stratégiai megállapodást lehet kötni? Azonban senkinek nem lehet kétsége, lása át mindenki, hogy ,,Lássunk át a kellemkedő szavakon: ez egy újabb földadomány a helyi haveroknak (középbirtok) és a holdudvar oligarcháinak (nagybirtok)". Azt konkrétan nem említik, meg mikor adják oda (át) a nyerteseknek a földterületet. ,,Azok pályázhatnak, akik vállalják az állattartást. Cél: a földterületnek 80 százaléka paraszti és középbirtok, 20 százaléka nagybirtok legyen. Jelenleg 50-50 százalék az arány." Mintha azt hallottam volna, hogy az állattartás veszteséges paraszti, és középbirtokokon? A takarmánytermesztéshez is adnak földecskét vagy azt is meg kell venni? Talán Lázár János miniszterelnökségi államtitkár, országgyűlési képviselő, aki már eddig is vitte valamire az állattartást végtermékének, húsnak, tejnek, stb-nek jól fizető piacot is biztosít a nagyszerű jelenlegi gazdasági helyzetben? Ha így lesz, akkor addig is és utána is: Minden szép, minden jó, de a Fidesz-KDNP a legjobb! Ez a három év csodálatos volt! További ilyen húsz év volna jó! Siker sikerre született és születni fog még! Éljen Orbán Viktor, Kövér László, Lázár János, Kósa Lajos, Navracsics Tibor, Rogán Antal, Selmeczi Gabriella, Szijjártó Péter, Giró-Szász András, stb. További sikertörténetek kellenek. Zúgjon a vastaps a nemzeti egységes áldozatvállalásukért!
  Ami baj esetleg van azért a következők a felelősek: MSZMP, MSZP, az elmúlt húsz év, az elmúlt 8-év, és az IMF, EU, világ, Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, továbbá Botka László! Bizakodjanak a Lázár birodalomban és Antal kiszolgáló fennhatósága alatt élek a sorsok jobbrafordulásában! Hajrá Magyarok! Ezt ugye lehet, írni a mai Magyar demokráciában? Teljesen felesleges lenne ebbe a témába is belekeverni a politikát!”
 • 28. északmagyar 2013. április 12. 09:17
  „9. Én is így érvelnék, sőt hozzátenném, hogy ha mondjuk egy történelmi incidenst említenék, ahol teszem azt százezreket öltek meg, csak hogy ma bizonyos trollok kérdőjelezzék meg annak valóságtartalmát bunkó és alpári módon, akkor azokat a kommentelőket is fel lehet jelenteni?

  Másfelől mivel a bíróság nem fog igazat adni janinak, az a kedves gesztus, hogy a pénzt az elhunyt nő családjának adja, meglehetősen tapló és cinikus. Vagy úgy gondolja, hogy a bíró majd meghatódik és csak ezért a javára dönt olyan ügyben, amiért a fent említett történelmi tragédiát tagadó trollokat szintén nagyösszegű pénzbírságra lehet majd kötelezni?”
 • 27. skid 2013. április 12. 09:13
  „Nem szólok hozzá, mert a Délmadár kiadja az ip címemet.”
 • 26. kilo 2013. április 12. 08:52
  „"Lázár János a cikk megjelenése után úgy nyilatkozott, a kommentelők közül senkit nem jelentett föl, a személyét, emberi méltóságát sértő hozzászólások miatt a szerkesztőség és a kiadó ellen indított polgári peres eljárást. Törő Sándor, a Csongrád Megyei Főügyészség főügyészhelyettese azonban csütörtökön délután újra megerősítette, amit lapunknak már korábban is elmondott: a büntetőügyet Lázár János kezdeményezte magánindítvánnyal, ismeretlen tettes ellen, becsületsértés miatt."

  No, akkor melyikük hazudik? LJ vagy az ügyész?”
 • 25. acidrain 2013. április 12. 08:49
  „Gyönyörű!

  Milyen szépen dolgozik a délmagyar is :)

  Sokadszorra veszem észre, hogy amikor rá szeretnék világítani a valódi háttérre (pl. hogy megágyaztak annak, hogy ne legyenek degradáló kommentek választások előtt) akkor egyszerűen nem jelennek meg a kommentek!

  Senkit nem sértek faji, etnikai, vallási hovatartozásában mégis a moderátor kiszedi.

  Ez kérem CENZÚRA a rendszer érdekében! (moderálva) lap maradt ez, csak most máshova nyal.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemosó permetezés Vásárhelyen

Április 11. és 23. között, az időjárás függvényében, tavaszi lemosó permetezést tartanak Hódmezővásárhely közterületein. Tovább olvasom