Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Ma komposztálják a gyanús paprikát

Ma semmisítik meg Vásárhelyen azt a tíz tonna ecetes paprikát, amit elkoboztak egy öttömösi tsz-majorban. Az ügyben új fordulat: a telep működtetője által megnevezett ásotthalmi savanyító cég vezetője azt állítja, nem tőlük származik az ott található, bizonytalan eredetű élelmiszer.
Tegnap este a vásárhelyi Atevszolg Zrt. telephelyére érkezett tíztonnányi abból az ecetes paprikából, amelyet a napokban kobozott el a Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás egy Pest megyei székhelyű kft.-től. Mint arról már beszámoltunk, a tulajdonos az öttömösi telepén végzett tételes ellenőrzés során nem tudta igazolni a savanyúság eredetét, így azt lefoglalták.

Kiderült: négy tonna helyett annak több mint kétszeresét kellett most elszállítani. A paprikát ma délelőtt egy speciális eljárással kezdik komposztálni, hogy trágya váljon belőle.

A zár alá helyezett további 73 tonna befőtt és savanyúság származásáról a vállalkozó azt nyilatkozta, hogy azt az ásotthalmi Panagro 2000 Kft.-től vásárolta. A savanyítással foglalkozó cég vezetője tegnap megtekintette Öttömösön a termékeket, és elismerte: kapcsolatban volt a vállalkozóval, de a telephelyen fellelhető élelmiszereket nem a kft.-je állította elő, azokat nem ők szállították.

– Ezzel a ténnyel nem sikerült a telepet működtető Pest megyei cég képviselőjét szembesíteni, mert elutazott – mondta Szigeti Sándor főállatorvos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már büntetik a petárdázást

Tegnap óta Vásárhelyen is több helyen vásárolhatunk speciális, úgynevezett II-es osztályba sorolt… Tovább olvasom