Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Makettasztalon a belváros

Hódmezővásárhely - Olyan 3 dimenziós makettasztal felállítására gyűjt a helyi Rotary klub, amely a belváros ábrázolásával segíti a vakok és gyengén látók tájékozódását.
Háromdimenziós makettasztalokon szeretné bemutatni a belváros egy részét a vakoknak és gyengén látóknak a helyi Rotary klub, csatlakozva az országos mozgalomhoz. Mint azt Dékány Tamás soros elnöktől és Mucsi Imrétől, a Rotary Alapítvány elnökétől megtudtuk: a makettállítás ötlete tavaly ősszel merült fel, akkor határozták el, hogy Egerhez, Szentendréhez vagy éppen Trieszthez hasonlóan Vásárhely belvárosában is felállítanak ilyeneket. A tervezési munkával megbízott Szemereki Teréz kerámiaművész nem kisebb feladatot kapott, mint hogy először a Kossuth téri asztalt készítse el, rajta a teret határoló épületek és műalkotások, például a Szántó Kovács János-szobor 3 dimenziós, méretarányos makettjével – ezek mellett pedig Braille-írással szerepel majd a nevük és néhány fontosabb információ is.

– A felhasznált anyagtól függően 700 ezer és 1,5 millió forint közötti költségek előteremtése érdekében legutóbb sikeres jótékonysági bált rendeztünk, illetve gyűjtjük is az adományokat – mondták az elnökök. A rotarysok a belváros rehabilitációjának befejezését követően hasonló, a Tornyai-múzeum és az Emlékpont közelében felállítandó 1-1 makettasztalon mutatnák be a környék épületeinek kicsinyített mását.

Olvasóink írták

  • 1. Falcao 2010. május 14. 10:22
    „Makettekben jók vagyunk.Rendeztünk már -majdnem- foci Eb-t is makettekkel:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ákos, az U17-es válogatott

17 éves, mindszenti Párkányi Ákos Vásárhelyen, az OB I/B-s HVSC-ben vízilabdázik, és a fiatal center tagja az U17-es válogatottkeretnek. Tovább olvasom