Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Már biztos a tömeges elbocsátás

Amiről a múlt héten nem nyilatkozott az illetékes, mostanra biztossá vált: a tervek szerint ma kezdi meg a csoportos létszámleépítéssel kapcsolatos tárgyalásokat a Lasselsberger Hungária Kft. vezetése és a vásárhelyi padló- és csempegyártó üzem szakszervezete. A veszteséges gyárat tavaly megvásárló osztrák cég nem tudta nyereségessé tenni az üzem működését. A tét 260 ember munkahelye.
– Ma kezdi meg a gyárvezetés és a szakszervezet a tárgyalásokat a vásárhelyi üzem sorsáról – közölte lapunkkal Márton Péter, a Lasselsberger Hungária Kft. budapesti igazgatója. – Ahogy a szakszervezet, így mi is törekszünk arra, hogy a vásárhelyi üzem 260 dolgozója közül minél többen el tudjanak helyezkedni a város hasonló profilú gyárában.

Mint megírtuk, a Lasselsberger tavaly vásárolta meg a burkoló-, csempegyártó vásárhelyi üzem mellett a romániai, olaszországi és a francia hasonló profilú üzemet a Villeroy & Boch cégtől. A vásárhelyi gyár veszteségesen üzemelt, s a Lasselsberger, mely a patinás Alföldi márkanévhez is hozzájutott, még bízott abban, hogy nyereségessé tudja azt tenni. A gyárbezárásról hetek óta hallani híreket a városban, ám a dolgozók sokáig semmilyen hivatalos információt nem kaptak. Úgy tudjuk, hogy a csempe-, a burkoló- valamint a dekorüzem nem egyszerre fejezi be a munkát. Az azonban már biztos, hogy a megyei munkaügyi központnál bejelentették a leépítés szándékát, de pontos adatokat még nem közöltek.

A tegnap délutáni műszakváltáskor hazainduló dolgozók többsége még nem tudott semmit a jövőről, csak a szóbeszédet hallotta.
– Ideje volna már, hogy színt valljon a gyár vezetése, mert ez a bizonytalanság senkinek sem jó – mondta Eszter, aki azt is elárulta, azért nem adja a nevét mondataihoz, mert szeretné, ha megkapná a végkielégítést is. Attól tart ugyanis, ha neve megjelenik az újságban, esetleg rendkívüli felmondással teszik az utcára, s akkor végkielégítés sem jár neki. – Márpedig nem mindegy, mennyi tartalékkal vágunk neki az álláskeresésnek. – Az asszony úgy tudja: a burkoló- és a csempegyártó részleg december 12-éig működik, míg a dekorüzem talán január végéig, azaz amíg van rendelése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok újították fel a gyűjteményt

Látványos és érdekes gyűjteményt bemutató iskolamúzeum nyílik ma délután 2 órakor a vásárhelyi… Tovább olvasom