Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Már otthont találtak maguknak a kopáncsi tanya lakói

Hódmezővásárhely - A 47-es főút négysávosítása miatt lebontják a Kopáncs közelében álló állami tulajdonú tanyát. A korábban benne lakók nem kerültek utcára, Kishomokon élnek, az egyik család végleges, a másik ideiglenes megoldást talált lakásgondjára.
Korábban megírtuk: a Kopáncs közelében fekvő, 3413/1-es számú, állami tulajdonban lévő ingatlant a 47-es főút négysávosítása miatt lebontják. Az egykori KPM-es szolgálati lakásban, útőrházban négyen éltek, az 57 éves özv. Imre Sándorné Margó és élettársa, Juhász Vedres Mihály (50), valamint a másik lakrészben Köteles Zoltán (37) és felesége, Köteles Ibolya Irén (51). A határozatot, hogy költözniük kell, megkapták, tudomásul vették, de ottjártunkkor, május elején még fogalmuk sem volt, mihez kezdenek, hová mennek. Kilátástalannak tűnt a jövő, és úgy tudták, legkésőbb nyár végéig eldózerolják az otthonukat.

A tulajdonos Magyar Közút Nonprofit Zrt. – lapunk közvetítésével – felajánlotta özv. Imre Sándornénak, hogy megvizsgálják, miként tudnának segíteni lakásgondja megoldásában. Ő ugyanis férje jogcímén, aki a KPM Közúti Igazgatóság alkalmazásában állt, jogosan élt az ingatlanban. A költözésre nem maradt sok idejük, aki Vásárhely és Szeged között közlekedik, láthatja: a tanyát már javában bontják.

Elkezdték a 47-es főút melletti tanya bontását. lakói nem kerültek utcára. Fotó: Karnok Csaba
Elkezdték a 47-es főút melletti tanya bontását. lakói nem kerültek utcára.
Fotó: Karnok Csaba

– A mi gondjaink egy szomorú esemény miatt oldódtak meg – kezdte történetüket Juhász Vedres Mihály –, meghalt az édesanyám, és az örökségemből, 2 millió forintért vettünk Kishomokon egy 30 négyzetméteres szoba-konyhás kis házat. Még rendbe kell hozni, téliesítésre szorul, de ez már a miénk. Egy hónapja élünk itt. A páromnak pedig a Közút Zrt. megítélt mintegy 1 millió forintos kártérítést, ennek a kifizetése még folyamatban van.

Kötelesék sem kerültek utcára, de ők még nem nyugodhatnak meg végleg: június 1-jével egy kishomoki kertes házba költözhettek – nem messze Margóéktól –, és a lakhatásért, a tulajdonossal kötött szerződés értelmében, munkával fizetnek. Vagyis rendben tartják a házat, gondozzák a gyümölcsöst, a szőlőt. De ez csak egy évre jelent biztonságot, hogy utána mi lesz velük, még nem tudják – mondta el Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalandváros épül Mártélyon

Mártély - Közel 50 millió forintból indul turisztikai fejlesztés a Vásárhelyt Mártéllyal összekötő… Tovább olvasom