Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Márciusban elkészülhet a mindszenti strand

Mindszent - Március közepére elkészülhet a mindszenti tiszai strand. A képviselő-testület várhatóan a jövő héten dönt a partszakasz helyreállítási tervéről.
A mindszenti tiszai stranddal kapcsolatban legutóbb arról adhattunk hírt, hogy helyszíni szemlét tartottak a szakemberek, melyen az önkormányzati képviselők, valamint a kivitelező cég, az Eurotitán II. Kft. ügyvezetője, Solti Viktor is részt vett. A szakhatóságok helyreállítási, kivitelezési terv készítésére kötelezték az önkormányzatot.

Ez folyamatban van – tudtuk meg Hevesi Tamás mindszenti jegyzőtől –, és a terv elkészítésére már árajánlatot is kapott a város. Ezt azonban még a képviselő-testületnek meg kell tárgyalnia. Az ügy fontossága miatt nem várják meg a február 14-i rendes ülést, hanem valószínűleg a jövő hét elején rendkívüli ülésen határoznak róla.

Előreláthatóan – a szakhatósági döntések gyorsaságának függvényében – négy-hat héten belül, március elején, közepén megkezdődhetnek, illetve folytatódhatnak a munkálatok a mindszenti tiszai strandon. És akkor már nem kell arra számítani, hogy hetekig, hónapokig megszállva tartják a gépek a partszakaszt. Solti Viktor korábban – a mindszenti képviselő-testület előtt – azt állította: 16-24 munkaóra van már csak hátra, ennyi idő alatt elkészülne a rézsű kialakításával. Ezt megkeresésünkkor most is megerősítette, azzal a kiegészítéssel, hogy a tempó az időjárási körülményektől is függ. Az azonban biztosnak látszik, hogy a szezon kezdetére a mindszentiek és a városba látogatók ismét birtokba vehetik a kedvelt fürdőhelyet.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. akárki 2008. február 03. 23:38
  „Gipsz !
  Bocs, helyesen:Én pl. nem alkalmaználak !”
 • 26. akárki 2008. február 03. 23:33
  „Gipsz Jakab !
  Te valóban jól begipszelted Magad ! Még lépni, látni sem tudsz a begipszelt agyadtól! Mert bizony a jómodor,tudás ,meglátás sem ment be tőle! A Stillusod ,az IQ-d igen alacsony szinten áll! Hol tanultad ezeket a szép kifejezéseket? A magyar tanárod nem lehet Rád büszke. Még Lázár is ,nahát !Amit Ő megmond az csak igaz! Ugyan te milyen állást töltesz be ekkora "ökör " megszólalással? ? Te csak a begipszelt agyaddal megtudod tuti állapítani ki, milyen munkás! Én pl. nem alkaználak.”
 • 25. Gipsz Jakab 2008. február 03. 22:36
  „Te Wura!
  Mitől művelt ez a sz*rjankó Zsótér? Ez csak egy hitvány jogász! Kenyérpusztító fajta, csak pofázni tud. Jogásznak az megy el, aki termelésre, alkotásra, MUNKÁRA már nem alkalmas....
  Még Lázár is elismerte egy újságcikkben, hogy komoly gondban lenne a versenyszférában. Ráadásul IQ-ban, retorikában klasszisokkal jobb a kispályás főnöködnél.
  Sztem még ügyvédnek se volt jó, ha párszázezer Ft fizetésért Budapestről, a menő praxisából hazakullogot a kis falujába...Bocsi: VÁROSába.
  Egy genyó kis politikus, aki minden eszközt bevet a csökkenő népszerűsége fokozására.”
 • 24. Raven 2008. február 03. 08:24
  „Gipsz!

  Ok csak a te kedvedét megteszem:) Ja a csak a te kedvedért ez is megteszem csak, hogy tudd mit beszélsz:) A kommunizmus olyan társadalmi forma, amelyben minden tulajdont a közösség vagy az állam birtokol és valamennyi polgár egyenlően részesül a javakból többé kevésbé igényeik szerint.
  Ami sose volt Magyarországban csak szicialazmus:) De nem azt sírom vissza:) VAzze gipsz csak neked:) A többieknek annyit szerintem elkéne gondolkodni a váltáson vagy nem?”
 • 23. Gipsz Jakab 2008. február 03. 00:56
  „Raven bammeg, tanujjá meg helyesen írni, mert így leégeted azt a csóringer komcsi táborod”
 • 22. Raven 2008. február 02. 22:02
  „Dózer34 Úrnak!

  Szavaiból itélve igencsak elitéli ha véleményt formálnak sebaj:) Ez jobb oldali szokás:) Azon kívűl ajánlom mindenki figyelmébe elég ebből már ! Dózer úr befizette a helyi népviselőknek a sarcot amit se be valani se megmondani nem fog nekünk ez így természetes a folyos szar Tiszai homok ha jó útalapba amit kétlek némi építési tanulmányok elvégzése után se baj adtuk vitték:9 nem ez a kérdés a Tisztelt testület meddig marad ez a nagy kérdés????????????? És jönnek a csak azértis intézkedések pl csatorna pl starand pl könyvtár pl bérlakások stb...! Tehát polgártársaim Mindszentiek nem azon kéne gondolkodni és acsarogni vissza velük?????????? Szerintem igen.”
 • 21. wura 2008. február 01. 14:16
  „Hogy valaki egy nála műveltebb, tanultabb, inteligensebb embert gyökérnek nevezzen, az nonszensz. SAjnos ez a Viktor pontososan olyan alpári mint névrokona és mint a mindszenti testület némely tagja.”
 • 20. irkafirkász 2008. február 01. 00:04
  „Dózer...lehet,hogy atomcsóró az önkormányzat,de annyi lett volna az egész,hogy azt mondja:köszönöm,nem...ha meg ilyen hozzáállással is van munkája,közel,s távol nem a tehetségének köszönheti,hanem a hosszú nyelvének. (tudtommal van elég munkája Hmv.helyen,na nem is szenvednek az aranyértől,mert Ön rendesen kikezeli.) Most azt akarja bemagyarázni,hogy irgalmas szamaritánus? Sajnos nincs ember a földön,aki ezt önnek elhiszi.Egyébként semmilyen műtárgyat nem hozott a felszínre. Tudja...ha a kezdet kezdetén elmondják,mit is akarnak,nincs ez. Csókolja homlokon a megbízóját,de hogy valami jót is mondjak,a parkoló kialakítása jól sikerült,már ha volt hozzá köze.”
 • 19. dózer34 2008. január 31. 20:57
  „Majd kitaláljátok, Ti Mindszentiek, mi legyen.
  Mint említettem: már nem érdekel az egész. Lassan kiöli belőlem az utolsó szikra jóindulatot is ez a demagóg csaholás, amit itt levertek.
  Ezzel a fórumozást is befejeztem. Senki nem tudja, vagy nem akarja felfogni itt az észérveket.
  Önerápiás jelleggel írogassatok tovább: nem szólok itt (sem) többet.”
 • 18. akárki 2008. január 31. 18:07
  „Dózer 34 !
  Kár itt erölködnie DÓZER! Ez a város és a strandja a miénk, mindszentieké ! Megvédjük .Nembír velünk.
  Valóban,Ön tette a dolgát,mert tehette! Homokbányának nézte astrandot. Senki nem ellenőrizte. Ne akarja elhitetni,hogy ezzel jótékonykodott! Csinálta,mert hasznot látott belőle.Az bosszantja, hogy a " vásárhelyi oldal" megrendelte,és engedte ezt a lakosság a polgármesterrel egyetértésben leállítatta a strand elhordását.
  Műtárgyakat hozott a felszínre? ! Talán, ha tovább kotor, az inkák kincsére is rátalál!”
 • 17. ziza 2008. január 31. 17:05
  „Dózer34. egyetlen egy mondatra jogosult: Ingyen és bérmentve, záros határidőn belől elvégzem a munkát.
  Tehát Mindszenten senki sem kiváncsi a mocskolódására és ehhez joga sincs. Azt, hogy a mindszenti lakosok hogyan és minek itélik ezt a önkormányzat kontra vállalkozó tevékenységet engedtessék meg a lakosok jogán.”
 • 16. Bíborka 2008. január 31. 15:17
  „Dózer34! Sajnállak,túl nagy mellénnyel,/pofával?/ magas lóra ültél.Nagyot lehet ám onnan esni!Ha így folytatod,bele buksz,de akkor már nem sajnállak.”
 • 15. dózer34 2008. január 31. 14:58
  „Wura
  Te sértegettél a mutyizás emlegetésével. Sértegesd te az említett személyt....
  Ne oktatgass itt a jó modorról, mert ez ráadásul már logikátlan is, mikor a bagoly modja a verébenek. És neked kéne bocsánatot kérnem tőlem..
  hmmmm- nek: A 10.000 m3 pedig iránymennyiség volt, arra az esetre, ha a part folyóval párhuzamos, 50-50 méteres nyújtását is elvégeztük volna. Ezt már megcsinálja egy másik madár vállalkozó. A gyökér polgármester ezt már nem hagyta elvégezni, elkezdte ezt az ügyet cibálni.”
 • 14. wura 2008. január 31. 14:43
  „Kedves dózer 34!
  Én nem szidtam sőt a számra sem vettem az édesanyád. Tehát elvárom, hogy te sem tedd ezt az enyémmel. Én nem személyeskedtem és az írásomból sem ez derül ki. Talán oda kellet volna írnom, hogy akinek nem inge ne vegye magára. De te azonnal reagáltál. Sőt a pénz értékét is feltételes módban írtam.
  nem kértem részletes elszámolást sem. Tudom, hogy az önkormányzatna nincs pénze. Örülök, hogy jól megy a cégednek, de olvass figyelmesebben. És talán bocsánatot neked kellene kérned tőlem.”
 • 13. hmmm 2008. január 31. 12:59
  „csak 2 szám:
  "A mindszenti önkormányzat március 20-án kötött szerződést Solti Viktor vállalkozóval a Tisza-parti strand rendbetételére, a plázs kialakítására, ami tízezer köbméter homok, hordalék kitermelését is tartalmazta a területről - tudtuk meg Hevesi Tamás mindszenti jegyzőtől." forrás: http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/odalett_a_mindszenti_plazs/2041628/

  "3500 m3 hordalék ment ki" dózer34 #5-ös hozzászólás

  a különbözet: 6500 m3”
 • 12. dózer34 2008. január 31. 09:01
  „"Kedves" Mindszentiek!
  A szóhasználatom és a minősítéseim szándékosak. Az Önök önkormányzata tényleg atomcsóró, és ezzel még csak egyedül sincsenek szegény Magyarországon. Ha fáj is : ez az igazság. Azért mordultam írásaimban így, mert folyamatosan tolvajnak, mutyizósnak, fehérgallérosnak stb. titulál a legtöbb bérfirkász itt, a kibertérben.
  Félreértés ne essék: engem megkerestek, FELKÉRTEK erre a munkára. Azért, mert a közelbe nem igazán van úgy felgépesítve cég, mint az enyém.
  Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Megpróbálja itt mindenki valamilyen sötét összeesküvésnek beállítani ezt a számomra - a munka és értéke volumene tekintetében - csekély munkát. Ha igaz lenne a 10 millió Ft-os üzlet, az sem érné el az igerküszöbömet, mivel évi árbevételeim rendre 300 MFt körül alakulnak. Itt az anyagérték3500 m3 x 400 Ft-körül vélelmezhető m3-ként. Mínusz a költségek: gépdíjak, bér, üzemanyag, szállítás, rekultiváció, továbbá az anyag felkeverésének költségei...
  Még mindig nem akar SENKI bocsánatot kérni és megköszönni nekem ezt a munkát?
  Ha valaki meggondolná magát - amit kétlek - írja meg nyugodtan.
  Egyébként meg vastagon nem érdekel már ez az egész ingyencirkusz....”
 • 11. lacika 2008. január 30. 21:13
  „Dózer 34!

  Sajnálatos, hogy a mindszenti emberekről ilyen csúnyán mond véleményt, de azt elvárja, hogy ön kapjon a csoró önkormányzattól munkát. Az biztos, hogy a képviselők egy része az ön se...t nyalja, így sajnos a helyreállítási munka is az öné lesz. A képviselők a választáskor tudják meg a lakosság véleményét, mely a szavazatoknál fog látszani. Remélem ön meg az ország területén nem kap majd megrendelést, mert amit a tiszaparttal művelt felháborító. Igaz még mindig a rézsőt akarja építeni.A 10.000m3 homokot 1 hét alatt elhordatta, a helyreállitás vajon meddig tartana önnél, vagyis mennyi homokra van még szüksége? Jelenlegi állapot szerint hajókikötőnek használható a rendezésre váró szakasz.
  Félre a rosszindulatú megjegyzésekkel, aggódva és várva- várjuk a csodálatos plázst!!!”
 • 10. akárki 2008. január 30. 20:27
  „Bocsánat!
  kétszer írtam az Úr szót, pedig egyszer is sok!”
 • 9. akárki 2008. január 30. 20:22
  „Köszöntjük körünkben Dózer Úr 34 Úr!

  Kezdtem örülni,hogy mégiscsak belátta,a mindszentieknek nem szimpatikus,mi több nem hiányoljuksem itt, sem a tiszaparton! Gondolom bosszantja,hogy nem köszönjük meg Önnek önzetlen munkáját! Ugye tudja: Rendbehozni azt lehet, amit elrontottunk! A homok árából / amit értékesített így, vagy úgy / úgymond tegye rendbe a partot! Ha szép lesz világgá kürtöljük!! De ha nem, meneküljön! A képviselőknek és akik ezt jóváhagyták nem bocsájtunk meg!”
 • 8. nana 2008. január 30. 19:01
  „Elnézést pontatlanul írtam be:
  helyesen a vége:
  Ha ön nem a vállakozó, akkor ne utaljon arra, mintha ő lenne...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkába álltak a parkolóautomaták Vásárhelyen

Vásárhelyen szerdától már csak a 35 parkolóautomatánál lehet jegyet venni, a parkolóőrök a hét… Tovább olvasom