Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Még dolgoznak a templomrom körül

Hódmezővásárhely - Tévedés, hogy a csomorkányi templomrom megújítása befejeződött volna – reagált Benkő Zsolt lapunk tegnap megjelent, ˝37 millióért nézhetünk a pusztába˝ című cikkére.
Hódmezővásárhely külterületekért felelős települési képviselője elmondta: a beruházás magát a műemléket nem is érinti, csupán a környezetét bővítik látogatóbarát funkciókkal. A beruházás a nyáron vette kezdetét, a rendkívül csapadékos időjárás miatt azonban mind a szükséges régészeti feltárás, mind az azt követő építkezés heteket késett.

A felázott talajon nem lehetett gépjárművekkel, munkagépekkel megközelíteni a területet, ezért csupán az új építmények előre legyártható elemeit tudták elkészíteni a szakemberek, akik, ahogyan az időjárás engedte, a helyszínen is dolgoztak. A településtől 17 kilométerre lévő templomrom megközelítésén szerettek volna javítani a 3 kilométer hosszú, murvával szórt tanösvénnyel is, amely mellett táblák segítik majd a tájékozódást és az információgyűjtést. A pályázatban betonút építését nem támogatták.

A kivitelezési határidő november 30., a pénzügyi elszámolásé január 31. – emelte ki a képviselő, hozzátéve: az Erzsébeti Olvasókör mindenben a törvényeknek megfelelően jár el a beruházás során.

– Az olvasókör 91-ben alakult, azóta szerveznek közösségi programokat a külterületen élők számára. A bejegyzett cím a régi iskolaépületben működő közösségi házé, ahová lehetett más civilszervezet is bejegyezve, ehhez azonban az olvasókörnek semmi köze nincs. A kivitelezőnek a munkálatok ütemezésének megfelelően fizettek, a beruházás lezárásakor pedig minden forinttal el fognak számolni az MVH-nak – mondta Benkő Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegedűt kapott a virtuóz kislány

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő vásárhelyi Kormányos Vanessza (12) péntek este mutathatta meg tudását az M1 Virtuózok című komolyzenei vetélkedőjében. Tovább olvasom