Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Négycsillagos szállót terveznek a Fekete Sas mellé

Hódmezővásárhely - Négycsillagos, kilencvenszobás szállodát terveznek a Fekete Sas Szálló mellé Vásárhelyen. A befektetők magántőkéből, banki kölcsönből és pályázati pénzből húznák fel a több mint egymilliárd forintba kerülő épületet.
Négycsillagos, kilencvenágyas szállodát épít a vásárhelyi Fekete Sas Szálló szomszédságába a vásárhelyi SK Sas Kft. A Zrínyi utca 2. szám alatti ingatlan adásvételi szerződését tegnap írták alá a várossal – tudtuk meg Schleiffer Ervintől, a cég egyik ügyvezetőjétől. Az építkezéshez szükséges valamivel több mint egymilliárd forintot több forrásból kívánják előteremteni. A magántőke és a banki kölcsön mellett számítanak arra, hogy sikeres lesz a Dél-alföldi operatív fejlesztési programhoz benyújtandó pályázatuk, amelyhez most készítik a megvalósíthatósági tanulmányt. Amennyiben nem nyernek, akkor sem adják fel, befektetőt vonnak be terveik megvalósítása érdekében.

A leendő szálló éjszakai látképe. Ez még csak az első vázlat. Látványterv

– Ha minden az elképzeléseink szerint megy, az építkezés jövőre kezdődik meg, s a szálló, amely huszonkét magasan képzett, többségében hódmezővásárhelyi szakembernek ad majd munkát, 2010-től várja a vendégeket – tette hozzá Schleiffer Ervin, aki korábban azt is elmondta, azért vágnak bele ebbe a fejlesztésbe, mert Vásárhelyen nincs ilyen típusú szálloda. Így a meglévő panziók mellett alternatívát biztosítana a város vendégei számára.

Kendi Imre építész, a cég másik ügyvezetője a leendő szállót zömében kétágyas szobákkal tervezte. A legmodernebb követelményeknek is eleget tevő épület homlokzatával jól illeszkedik majd a belvárosi környezethez, magassága például a szomszédos Fekete Saséhoz igazodik.

A Zrínyi utcai ingatlanon jelenleg az az épület áll, amelyben a cigány kisebbségi önkormányzat működött, illetve több szociális bérlakás volt.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. komédiás 2008. február 19. 08:09
  „Miért ne építtsenek egy új szállodát?
  Én továbblépnék.
  Építsünk a strand mellé egy másikat.
  Létetítsünk egy másik városházát, a jelenlegi mellé.
  Jó lenne egy új Emlékpont is.
  Lehetne a képviselő testületnek is egy másolata.
  És lehetne, lehetne, lehetne...
  De ki tartaná fönt ezeket?”
 • 24. slac11 2008. február 17. 19:14
  „A terv jó -már az hogy legyen 1 ilyen nívós szálloda-! a bemutatott látványterv jellegtelen, kocka, fos!
  GRATULÁLOK HOZZÁ MINDENKINEK!! és az egészet odatenni a Fekete Sas mellé FENOMENÁLIS !!! BRAVO mégegyszer BRAVO
  ´Vanek´”
 • 23. egy építész 2008. február 17. 15:01
  „Bumeráng!
  Én értékelem a Fekete Sas épületét, de nem gondolom, hogy a mai kor technikai lehetőségei mellett 150-200 évvel ezelőtti stílusok alapján kellene építenünk épületeket. Az pedig, hogy mindenki a maga ízlése alapján akar építetni, oda vezetett a 90-es években, hogy a megrendelő ráerőltette elképzeléseit a tervezőre, elég csak az újgazdagok neobarokk förmedvényeire nézni ilyenkor..... A nálunk építészet terén jóval előrébb tartó országokban is új megoldásokat keresnek, példaként említem a párizsi Louvre bővítését, amit I.M. Pei úgy oldott meg, hogy föld alá vitt minden új funkciót, és bejáratként egy üvegpiramist helyezett el a Louvre udvarán. Ugyanez az a "régi mellé helyezzük az újat" elv érvényesült az Emlékpontnál, csak kicsit nyitottabbnak kell lenni az ilyen megoldások elfogadásához. Mindenki szuverén joga építészt választani, de egy építésznek is joga van visszautasítani egy megbízást, ha nem egyeznek meg a felek elképzelései. Ennyi, sok tervező van, aki beáll a sorba és megrajzol mindent... Megértem ha valaki lokálpatrióta, de mindenben a mértékletesség a célszerű. Az hogy esetleg valaki vásárhelyi és ezért értékeljen egy épületet, túlzás szerintem. Szegedi vagyok és a belvárosban a parkolóházat legszívesebben eltüntetném, hogy nyoma se maradjon.... na az egy giccses épület, XIX. századi stílusjegyekkel (is). De mert szegedi vagyok, nem fogom azt mondani, hogy tetszik....”
 • 22. bumeráng 2008. február 17. 14:01
  „Egy építész
  Bölcsen kifejtetted véleményed,és szakszerűen.
  Az utolsó mondatod elárulja ízlésed.Én mellesleg nem terveztetnék veled .Az emlékpontot ki-ki ízlése szerint ítéli meg ,értékeli. De fenntartom a nézetem : Nem odavaló .
  Amennyiben vásárhelyi vagy , értékelhetné a Fekete SAS ÉPÜLETÉT !”
 • 21. Egy építész 2008. február 17. 12:43
  „Egy lakos!
  Milyen belvárosi képről beszélünk? A Cseresnyés Kollégium, az OTP és Andrássy úton még egy csomó épület vagy a tényleg jelenlévő eklektikus épületek által meghatározottról? A XXI. században élünk és nem a XIX.-ben. Más korok, más stílusok. A giccses monarchiabeli eklektikának, a neoirányzatoknak már száz éve vége van.. Felhívnám a figyelmet, hogy az építészet lassan száz éve lemondott a dísz, mint építészeti elem alkalmazásáról. Aminek nincs funkciója, az felesleges. Vásárhelyen megállt az idő, pedig a Monarchia 80 éve megszűnt létezni. Nem csak a Kész házakat meg a többi gagyi "építészeti" újságokat kellene nézegetni, ott van az Alaprajz, Octogon, Átrium, tessék olvasgatni, hol tart a modern építészet, mind nálunk, mind Nyugat-Európában. Ha meg van a kitekintés a külföldre, akkor utána majd a jön a szörnyülködés, hogy nálunk milyen idióta, szörnyű, giccses épületeket építenek többségében, családi házaktól egészen a nagy középületekig... Az Emlékpont meg Vásárhely egyik legizgalmasabb épülete, megemlíteném, hogy pl. az A10 című egész Európában megjelenő építész folyóiratban is volt róla egy cikk, érdekes módon nem a Fekete Sasról...”
 • 20. egy lakos 2008. február 15. 12:33
  „Kedves Alma!
  Sajnos a gazdagember a szegényemberből gazdagodott meg. Gondolom Te nem küzdesz napi megélhetési gondokkal, mint a lakosok több mint fele. Örülök neki, hogy legalább neked jó.
  Szocializmusról meg csak annyit, hogy ott azt büntették, aki nem dolgozott. Most meg azt büntetik, aki dolgozik (ld. adó-félék növekedését).
  A magyar örülne, ha biztosítva lenne számára a biztos és tartós munkahely. Akkor nem is lenne semmi gond. Ehelyett határozott idejű szerződésekkel szúrják ki a szemét és fenyegetik őket.”
 • 19. alma 2008. február 15. 11:06
  „Miért nem tud örülni a magyar semminek? Ha olyan lenne mint a Fekete Sas az volna a baj?
  egy lakos: az emberek nem egyformák - ez csak a szocialista időkben hitték el, vannak gazdag emberek és vannak kevésbé! De a gazdag fog munkát adni a szegényebbnek! Vágod?”
 • 18. egy lakos 2008. február 15. 10:25
  „A látványterv nem illik a belváros képébe. Ha egy hasonló stílusú tervet vetnének fel, mint a Fekete Sas épülete, akkor jobban elfogadható és város képbe illő lenne.
  Akik meg benne vannak e szálló megvalósításába, azok "nagyon rászorúlnak" még ennek a szállónak a megépítéséből befolyó pénzre is. Ebből megint csak a pénzesek járnak jól, a szegény ember úgy sem fog bejutni. Talán nem ennek kellene lenni a legfőbb célnak, hanem gyárak, gazdaságok létrehozása. Sokan élnek kevesebb mint 30 ezer forintból meg havonta. Ezeknek az embereknek még a házaadó is "jól jött".
  Ha megépül a szálló, remélem ötszörös házadót vetnek ki rá.”
 • 17. Dongó 2008. február 15. 06:22
  „Dózer34! De rohadtul okos vagy, mi az amihez te nem értesz? Vagy a földmunkára már meg is van a szerződésed? Nem csodálkoznánk rajta.
  Neked az az ember aki nem egy véleményen van veled az fröcsög és tudatlan.”
 • 16. bumeráng 2008. február 14. 22:31
  „Dózer34 !
  Teszerinted minden " lepukkadt " ezt írtad a mindszenti önkormányzatról is !Egyszer kifejtetted gazdagságod,jól menő vállalkozásod !Ebből is kiakarod venni a részed? Csak ,ne úgy dolgozz mint a mindszenti strandon !
  Az ízlésed vitatható !”
 • 15. bumeráng 2008. február 14. 22:19
  „Dózer 34 !
  Bölcs ember !Mi írunk, véleményt mondunk ! Te fröccsögsz !
  Betyárul értsz mindenhez ,azért is néz ki így a mindszenti tiszapart ! Ha már magántőkével épül, pöcegödör is lehet ? Ki diktál ? Ne hasonlítsd már össze az EIFFEL toronnyal Ez sosem fog olyan híresség lenni .A te ízlésed a pénz diktálja !”
 • 14. Dózer34 2008. február 14. 21:44
  „Már megint fröcsög a sok tudatlan. EZ MAGÁNTŐLÉBŐL ÉPÜL, SZEGÉNY EMBEREK! Az hogy esetleg nem illik a környezetbe, ízlés kérdése. Az Eiffel tornyot is le akarták bontani, ma meg Párizs jelképe. Brüsszelben is érdemes lenne szétnézni, hogy símulnak össze korok és stílusok, akár egyetlen épületben vagy tömbben.
  Én ismerek egy nagy céget, aki azért nem telepítette tíz éve ide a gyárát, mert az akkor lepukkadt városunkban mégy egy rendes szálló sem volt, és a kicsi fia nem akart ilyen helyen élni...
  Igenis felhúzza egy ilyen épület a város forgalmát, presztizsét.”
 • 13. pacsirta 2008. február 14. 21:38
  „Kell egy szálló!
  Magántőkéból.
  Viszont. Ronda ez a vázlat a FeketeSashoz. Max. az uszoda mellé való. Csak ott nincs átadható városi telek?”
 • 12. Barbapapa 2008. február 14. 14:30
  „Igen vannak belsőkörös barátok (politikai, rokoni,üzleti,CSALÁDI,stb.)a zsíros falatok szakadnak lefele a köreinek,senki ne mondjon ellent, mert már nem is látja a mézes csuprot.Emlékpont? igen ugye nyilatkozta az első ember,nem volt kötelező az iskolásoknak a látogatás én neki elhiszem....... csak azon tünődöm hogy az általam igen tisztelt tanárok és a gyerekek miért hazudnak,(több százan??????) AzADÓBEVÉTEL KELL A VÁROSNAK, osztani kell az ingyen telkeket van aki már a harmadik házát épiti az ingyen telekre, és juttatni kell egyéb hejekre is ............”
 • 11. Dongó 2008. február 14. 12:21
  „Ez már megint egy Emlékpont és barlangfürdő féle Lázár agyrém. Ha egymilliárdot mondanak, az bizonyosan a duplája lessz, lásd Emlékpont. Ott 300 milliót hazudtak a kezdetekkor és a háromszorosa lett. Bár ezt erősen tagadják.
  Voltak ebben a városban szállodák, vannak is, de kell még több? Majd az ingatlanadóból fedezzük.”
 • 10. Gábor 2008. február 14. 07:55
  „Hiába mindenki egyöntetű véleménye, ha Lázár Kendi (K-ART) Imrével van éppen összegyógyulva. Aztán nehéz kitalálni ki is fogja építeni.”
 • 9. bumeráng 2008. február 13. 21:26
  „Látványtervnek is elég csúnya! Úgy néz ki , mint egy kaszárnya ! Építsék,de véleményem szerint : NEM ODAILLŐ a Fekete Sas mellé !”
 • 8. ano 2008. február 13. 18:51
  „Szerintem felesleges!
  Másra is lehetne azt a pénzt költeni!!!!!!”
 • 7. Beaver 2008. február 13. 14:41
  „Így van. A jövendőbeli személyzet és a szálloda majdani beszállítói részére is biztosít megélhetést. Ezen kívül más helyi cégek, vállalkozók is profitálhatnak abból, hogy végre lesz egy nagy befogadóképességű, színvonalas szálláshely Vásárhelyen és nem utaznak tovább a vendégek pl. Szegedre, hogy ott költsék a pénzüket...”
 • 6. skorpio21 2008. február 13. 11:06
  „Kiszolgáló személyzet nélkül nem működik a szálloda!
  Tehát munkahelyeket is teremt.Amíg épül pár embert addig is ellát munkával.Szóval ez is egy munkahelyteremtő beruházás lesz!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új műszereket kaptak a hódmezővásárhelyi mentők

Hódmezővásárhely - A fővárosi székhelyű és országos hatáskörű Reménysugár Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat alapítványának közvetítésével három új készüléket adományozott kedden a vásárhelyi mentőállomásnak. Tovább olvasom