Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Nem érzi magát csalónak a később jelentkező taxis

Családi tragédia miatt alig dolgozott tavaly, és mindig minden díjat kifizetett - mondja az egyik vásárhelyi taxis abból a hatból, akit Almási István csalónak nevezett a múlt héten.
– Nem érzem magam csalónak, bár egyike vagyok annak a hat taxisnak, akit Almási István polgármester annak nevezett – közölte az egyetlen taxis csoportosuláshoz sem tartozó Varga-Tóth János, aki 34 éve kezdte a szakmát. – Ezért nem is vettem magamra a jelzőt, főként, hogy mindig mindent fizettem, semmilyen kötelezettség alól nem bújtam ki – mondta. Megírtuk: a múlt heti közgyűlésen szóba került, hogy hat magánfuvarozó csak most kérte az önkormányzat segítségét autója sárgára fóliázásához (2016. január 16.: Csalónak nevezett hat vásárhelyi taxist a polgármester).

A városvezető és Hegedűs Zoltán alpolgármester szerint ezek az emberek eddig feketén fuvaroztak, és még az 1000 forintos drosztdíjat sem fizették. Varga-Tóth János elmondta: tavaly január 30-án hunyt el a felesége, ezért szinte egész évben alig dolgozott. Amikor szeptember 10-én vinnie kellett kocsiját a műszaki felülvizsgálatra, rendezte a drosztdíjat és az arra vonatkozó szerződéseket. De közben kiderült, hogy mivel az anyósülésnél nincs légzsák, az autó nem alkalmas taxizásra.
 
Varga-Tóth János százszázalékos támogatásra számít. Azt mondja, másképp tönkremegy. Fotó: Imre Péter
Varga-Tóth János százszázalékos támogatásra számít. Azt mondja, másképp tönkremegy. Fotó: Imre Péter


Információink szerint az ügyintézők csakis azt tanácsolhatták, hogy a drosztengedélyt és a szerződést – mivel Varga-Tóth a kieső három hónapra nem akart fizetni – vonja vissza. Egyébként vissza kellett térnie a fehér rendszámra. – Ebben az időszakban nem is használtam a drosztot, nem taxiztam. Új, a követelményeknek megfelelő személyautót csak december 13-án tudtam vásárolni. Ezután kérelmeztem a sárgítást és azt, hogy ugyanúgy finanszírozzák, mint a többi 29 kocsinál – mondta. Egy autó fóliázása közel 300 ezer forintba kerül. Azzal folytatta: még úgy sincs pénze rá, hogy a költségek 25 százalékát utólag fedezné az önkormányzat. – Ha nem segítenek, tönkremegyek, vagy el kell hagynom a várost, hogy megéljek, mert nincs pénzem a sárga fóliára – árulta el Varga-Tóth, aki kéri a méltányos elbírálást ügyében.

Szombaton megírtuk azt is: nemrég a vásárhelyi önkormányzat 9 millió forintból 29 járművet fóliáztatott át. A polgármester kompromisszumos javaslatot tett: a hat magánvállalkozó fóliáztassa az autóját, váltsa ki a drosztengedélyt, és akkor a sárgítás költségének negyedét állja az önkormányzat. A pótlásra január 31-éig kaptak haladékot, addig a sárga rendszámos, engedéllyel rendelkező, drosztdíjat fizető taxik üzemelhetnek.
– Varga-Tóth János esete érdekes: ha nem vonja vissza szeptemberben a háromhavi drosztfizetést, már régen sárga lenne a taxija – közölte Hegedűs Zoltán alpolgármester, akinek az egyéni képviselői indítványára indult a sárgítás Vásárhelyen. – A százszázalékos kedvezmény ugyanis nem autókra, vállalkozásokra vonatkozott. Vagyis az általa később vásárolt, minden követelménynek megfelelő járművet látták volna el sárga fóliával – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszás helyett koriznak az iskolások

Úszás helyett koriznak az iskolások
Nagy a forgalom a vásárhelyi jégpályán. Amikor az időjárás engedi, folyamatosan koriznak a gyerekek és a felnőttek. Tovább olvasom