Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Nem felejtették el fél év után sem a fiát megmentő apát

Hódmezővásárhely - Fél év után sem feledkeztek meg a mártélyi holtágba fulladt Németh Zoltán özvegyéről és három, félárván maradt fiáról, többen rendszeresen támogatják a családot.
Támogatók nélkül már-már kilátástalan helyzetbe kerülne a fél évvel ezelőtt Mártélyon a Tisza-holtágba fulladt vásárhelyi Németh Zoltán özvegye, Ildikó és három fia. Megírtuk: a családfő 14 éves fiának, Rolandnak a pecabotját egy hal behúzta a vízbe, ezért utánaugrott, de az iszapos, gyorsan mélyülő holtágból nem tudott kimászni. Édesapja sietett fuldokló gyermeke segítségére. A 41 éves férfi még kiemelte a vízből, és partra lökte a fiút, ő viszont hiába tudott úszni, egyre jobban lesüllyedt az iszapba, és végül elmerült.

A tragédia után nemcsak Vásárhelyről, de az ország számos pontjáról érkezett segítség Némethéknek. A támogatók közül többen fél év eltelte után sem feledkeztek meg a családról.

– Nagyon hálás vagyok azoknak, akik még most is rendszeresen segítenek nekünk. Van, aki havi 10–20 ezer forintnyi étkezési utalványt küld. A vásárhelyi Rotary Clubtól negyedévente kapunk pénzt, amiből a fiúknak ruhát tudok vásárolni. A férjem egykori munkahelyére is számíthatok. Az önkormányzat pedig az áramszámlánk kifizetésében segít – mesélte a rokkantnyugdíjas édesanya.

Némethné Ildikó fiainak pszichológus segít feldolgozni édesapjuk halálát. A szerző felvétele
Némethné Ildikó fiainak pszichológus segít feldolgozni édesapjuk halálát.
A szerző felvétele

A 47 évesIldikó és a 16 éves Krisztián, a 14 éves Roland, valamint a 13 éves Zoltán nyáron Szlovákiába is eljutott. Egy ottani települési képviselő hívta meg a családot öt napra. Az utazás és az ott-tartózkodás költségeit is a képviselő állta.

– Soha nem voltuk még együtt sehol. Lelkileg mindnyájunk számára nagyon sokat jelentett a kirándulás. Tudom, hogy édesapjuk mindig ott él a gondolataikban. Arról a végzetes napról nem beszélünk, tabutéma. A feszültség, a fájdalom nem enyhül soha. Zoltán képes egyik pillanatról a másikra sírógörcsöt kapni, Rolanddal pedig nemrégiben orvoshoz kellett menni, mert mindene fájt. Szerencsére semmit sem találtak nála, a doktor szerint rajta fizikailag jelentkezik az átélt borzalom. Krisztián csendben szenved – mesélte az édesanya. Ildikó azt mondta, hogy a végzetes nap óta nem jártak Mártélyon, és nem is akarnak oda menni. Roland azóta nem hajlandó vízbe menni, úszni a tesiórán. A fiúknak pszichológus próbál segíteni. Némi vigaszt nyújtott a családnak, amikor halottak napján édesapjuk sírjához kilátogattak, és számos mécses, virág volt rajta. – Sokan szerették a férjemet, jó ember volt, nem felejtették el – jegyezte meg megtörten Ildikó.

Olvasóink írták

 • 3. rkj 2010. november 10. 07:10
  „jobban megy már a soruk,mint bárkinek............”
 • 2. Filctoll 2010. november 06. 12:43
  „Szép gesztus az biztos!”
 • 1. lotusz 2010. november 05. 12:11
  „Szép dolog segíteni örülök neki !!

  Csak minket nem segít senki, hogy elbírjunk menni lombikra :((( És eltelik rajtunk az idő, és pénz végett nem lehet gyerekünk, ez elszomorít :((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegedűs a közbeszerzésekről

A vásárhelyi önkormányzat mindig ügyelt a törvényes gazdálkodásra, ezért a közbeszerzési eljárásokról, azok eredményeiről, a megkötött szerződésekről rendszeresen tájékoztatta a lakosságot. Tovább olvasom