Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Nem készül el időben a mindszenti strand

Mindszent - Az érdekellentétek, a fakopáncs és a költöző madarak után most a hétvégi eső állította le az újrakezdett munkát a mindszenti strandon. Most már biztos, hogy nem tartható a tervezett határidő.
Mivel a Tisza-parti strand rekonstrukcióját végző korábbi kivitelező – ahogy arról sokszor írtunk – nem vállalta a folytatást, a mindszenti önkormányzat szerződést kötött a helyi Kovács Gépszer Kft.-vel. A munkát épp egy hete, hétfőn kezdték. Szinte azonnal le kellett állinuk, mert az egyik, kivágásra ítélt fa odva körül védett madarat, fakopáncsot fedeztek fel az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársai. Az ideiglenes, majdnem háromnapos kényszerpihenő után csütörtökön délelőtt ismét dolgozhattak a gépek. Nem sokáig. Ezúttal az égi áldás, a dézsából öntött eső parancsolt megálljt.

– A szakadó eső, a felgyülemlett vízmennyiség miatt a héten már nem tudtunk dolgozni a parton – mondta Kovács László, a Kovács Gépszer Kft. tulajdonosa, ügyvezetője –, ezért eddig ötnapos csúszást halmoztunk fel rajtunk kívül álló okok miatt. Gépekkel képtelenség volt rámenni a területre. Az érdemi munkát csakis ma folytathatjuk, pénteken az eddig kitermelt hét fát szállítottuk el. Jelen állás szerint a három védett, téglákkal körülvett fa megmarad, de kettőt még ki kell vágnunk. A földmunkát is elkezdtük, de az említett okok miatt nem folytathattuk.

A parton egyelőre csak a nem védett fákat vágták ki. Fotó: Tésik Attila
A parton egyelőre csak a nem védett fákat vágták ki. Fotó: Tésik Attila

A haladást nem csak a fakopáncs és a mostoha időjárás nehezíti. Nincs ugyanis elég homok. A három ideiglenesen megmenekült fa – július vége felé valószínűleg ezek is áldozatul esnek – kivágása után, azok helyéről, környezetéből is származna 150-200 köbméter. Ezzel nem számolhatnak, pedig nagy szükség lenne rá. Igyekeznek máshonnan pótolni, de elképzelhető, hogy az eredeti tervek szerint nem alakítható ki a part.

Kovács László szerint a korábban meghatározott határidőre, most péntekre mintegy hetven százalékban készülhet el a fürdőhely rekonstrukciója, de ez is optimista becslés. Mert az időjárás újra közbeszólhat.

Megtartják a rendezvényt

Június 22-én, vasárnap már Guinness-rekordkísérlettel spékelt országos rendezvénynek adna otthont a strand. Az eseményre Hevesi István képviselő, az önkormányzat sajtószóvivője szerint így is sor kerülhet, mert egyes részeket teljesen átadnak a nagyközönségnek.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. a volt galiba 2008. június 17. 22:42
  „Dózer34 !
  Most kérlek,felelj 26.-28. kommenteknél a kérdéseimre válaszolj !!!
  Hol a depózott homok ? Mennyit fizettél a homokért,vagy ingyen volt ?
  A strandot úgy tönkre tetted,annyi homokot elhordtál ingyen,hogy itt már rendes part nem lesz.Siralmas,amit magad után hagytál !
  Járműveid szétnyomták a üdülő tulajdonosok által épített utat !
  Hol a betyár,vállalkozói becsületed ?
  Lemba !
  Már azt hiszem,az önkorm.feljelentette a vállalkozót. Bizonyíték,sajnos van bőven !”
 • 33. Lemba 2008. június 17. 21:43
  „"Az igazi galiba" szedd ossze a bizonyitekokat, kozeljovoben megyek haza es szemelyesen fogom Mr. Dozert feljelenteni a Vizugyi Hatosagnal szabalysertesert.
  Mr. Dozer ne fenyegetozzon, mert nem tudja kivel all szemben.”
 • 32. Dózer34 2008. június 17. 21:34
  „egyszeru polgar, most tanácsolsz, jósolsz, vagy reménykedsz, vagy eszmefuttatsz?
  Gyere haza és menj el képviselőnek. Nem csak írogathatnál, hanem okosakat is mondhatnál a kampányban, és aztán végre örülhetnél a sikereidnek.”
 • 31. a volt galiba 2008. június 17. 21:32
  „Dózer34=Solti Úr a vállalkozó !
  Érvet,javaslatot,sőt sok kérdést tettünk fel személyednek,azonban egyre sem feleltél !!
  Már túl vagyunk az előre mutató javaslattal !!A demagógiát te használod ! Nem válaszolsz kérdéseinkre ! Kikerülöd ! Miért ?????
  Te kántálod a saját bevett rigmusaidat :tele vagy @-ral,gúnnyal, kivagyisággal,de értelmes szólásod nincs !”
 • 30. egyszeru polgar 2008. június 17. 21:11
  „Igaza van Dozer 34-nek. Cselekedni kell mar es megkeresni a modjat, ki es hogyan fordulhat birosaghoz. A varos polgarai harcoljak ki a varos kepviseloitol es a tanacsulestol, forduljanak birosaghoz a kivitelezovel szemben. A birosag valoszinuleg a hibas szerzodest tekintve mindket felet el fogja marasztalni, ugyanakkor birosagi szakerto bevonasaval kimutathato, ki es milyen merteku kart okozott a masik felnek.”
 • 29. Dózer34 2008. június 17. 20:34
  „Uncsi!!!
  Ennyit tudtok? Semmi új érv, értelmes kérdés, előremutató javaslat??
  Semmi tárgy- vagy tényszerű? Csak a demagóg személyeskedés??
  Ezek után a f@szért ne nézzelek benneteket hülyének?
  Őszintén: tényleg hülye voltam azt képzelni, hogy meggyőzhetőek vagytok. Van egy rigmus, oszt´ kántál rá a brigád. Ajda-dada-dada....”
 • 28. a volt galiba 2008. június 17. 19:54
  „Még annyit,Dózer34 !Elhordtad a gyönyörű homokot,tönkretetted az utat,Mit adtál,mit fizettél érte ? Vagy ez csak úgy ingyen volt ? Mert ez ugye értékesebb,mint a bányahomok ?”
 • 27. a volt galiba 2008. június 17. 18:23
  „J:Pótolni kell a homokot.”
 • 26. a volt galiba 2008. június 17. 18:19
  „Dózer34 !
  Nagyon is értem a mondanivalódat ! Pót ?
  olni kell a homokot,és nincs miből !Írod,a régi nem volt kivitelezhető!Ismét kérdezem: Miért nem egyeztettetek a szerződéskötéskor,miért nem vetted észre,hogy ebből nem lesz strand! Miért hordtad észnélkül Vásárhelyre a homokot ? Mennyit depóztál be Mindszenten ? A fák alól is kivájtad a "hordalékot !" Sőt a Tisza vizéből is nagy energiával merted !!Ez lelkiismeretlenség egy magát menő vállalkozónak tartó embertől !!A veled szerződést kötött polg.helyettes jegyző,épp olyan bűnös,mint te !Csak te ráadásul felelőtlen,nagyképű vagy!Mégegyszer,ne másban keresd a
  bűnbakot !Azt hiszed,rajtad kívül, mindenki más hülye !!!”
 • 25. falatnyigazság 2008. június 17. 13:39
  „Elnézést! Kedves Dózer Úr! Elmondaná nekünk, egyszerű pór, strandolni, pihenni vágyó egyszerű mindszenti emberkéknek, hogy miben és mitől is változott a műszaki tartalom?! Abban és attól netán, hogy mégis KEVÉS A HOMOK?! És Ön még most is hordaná, ha nem történt volna az az ominózus feljelentés...?! Hm?! Ön olyan könnyedén kijelentette az egyik testületi ülésen, hogy "ki kell vágni!!!" a több évtizedes fákat, mint ha azt mondta volna, a kislánya bekakilt.
  Mi ez a lekezelő modor? Csak nem azt állítja még mindíg, hogy ingyen, jószándék által vezérelve, csak hogy jót tegyen a mindszenti - maga által bunkóknak minősített- emberkéknek, követte el mindezt (a bűncselekményt)? Tényleg ilyen hüJének néz bennünket, kedves?
  És egyáltalán miért követi még mindíg figyelemmel a mindszenti strand körüli eseményeket ilyen elánnal?! Csak nem a lelkiismerete furkálja???!!! Jobban teszi ha csendben marad, és strandolni a vásárhelyi fantasztikus létesítménybe jár a továbbiakban. De ez csak 1 javaslat... :-)))”
 • 24. ziza1 2008. június 17. 13:38
  „T. Solti Úr! Elnézést, hogy így ismeretlenül megszólítom, de csak a rend kezdvéért lenne Önhöz pár kérdésem: Ha Önnek az a szerződése volt a helyi Önkormányzattal, amit pm. tájékoztatón olvashattunk és Szabó képviselővel együtt írt alá, miért nem emelt kifogást, mint hozzáértő vállalkozó a tízezer m3 homok elszállítása ellen, mondván a megmaradó homokból nem lehet "plázst" kialakítani?
  Milyen mennyiségű a betepózott homok, ha volt ilyen?
  Miért nem együtt dolgozták ki az önkormányzattal a helyreállítási szerződést, hogy az mindkettőjüknek megfelelő legyen? és időben elkészüljön?
  Vagy ezek üzleti titkok?”
 • 23. egyszeru polgar 2008. június 17. 09:22
  „Kedves Dozer 34. Tudom, senkit nem kedvel a felszolalok kozul.
  Oszinten szolva, nekem az on szokifacsaras nem szimpaikus a serto hangvetelevel egyutt. Korabban az intelligenciajaval dicsekedett, hat nem tudom hova szallt ilyen gyorsan?”
 • 22. Dózer34 2008. június 17. 07:46
  „Hú de hülyének tetteteted magad, vol Galiba!
  Szerintem szövegértelmezési gondjaid is lehetnek, mivel írásom szerint "mert az erdetei elképzeléshez képest változott a műszaki tartalom, a régi nem volt kivitelezhető."
  Mi a f@szt nem lehet ezen érteni? Fújod a demagóg dumádat, és nem vagy tárgyszerű. Az, hogy irányított kérdésekkel próbálod manipulálni az olvasóközönséget, piti és szánalmas...”
 • 21. liza 2008. június 17. 07:03
  „Elég régóta megy a huzavona,fórumozás,eredmény semmi.Hiába,észérvekkel a pénzzel szemben semmit sem lehet tenni.Bárki nyilatkozk az újságokban strand ügyben,mindig csak felháborít.Dühítő,hogy ennyi idő után,ilyen nagyértékű károkozásért még mindig nincs felelős.Bezzeg a fakopáncsokra vigyázni kell,hiszen eszmei értékük 10.000 Ft!Vajon a strandnak mennyi volt az értéke???
  És mit ér most??? Egy jó szakember ezt biztos meg tudná mondani.Pl. Solti úr.Ö csak tudja,hogy mennyit ért??!!!!”
 • 20. városlakó 2008. június 17. 06:51
  „MÁS! Olvasom a promenádon,polgármesterünk, ismét távol maradt a testületi ülésről.T.pm.úr! Mint városlakó és mint aki a voksommal támoggattam Önt, kérdezem:mivel magyarázza passzivitását?Sokkal nagyobb bátorságot,agilitást,vártam Öntöl!Amikor a képviselők megszóllalását hiányoljuk, a polgármesterünk szótlanságát sem hagyhatjuk figyelmen kívül.Várom/biztos mások is/hogy Ön is megszólaljon és magyarázza el viselkedésének okát.Győzzön meg bennünket:nincs a lovak közé dobva a gyeplő,és nem a csík húzza a repűlőt, és ugye nem a "csak az idő meg ne álljon" a szlogen.”
 • 19. a volt galiba 2008. június 16. 22:45
  „Dózer34 !
  Megszólítottál,itt vagyok!
  Kérdezlek:ha az eredeti elképzelés nem volt kivitelezhető,ezt akkor is tudtad,miért hordtad még novemberben is a homokot ?
  Mint állítólag,becsületes vállalkozónak vallod magad,miért nem hívtad fel erre,az önkormányzat figyelmét ??
  Mennyi homokot hordtál a lovaspályára ?Mennyit depóztál Mindszenten ? Nem Zsótér tett a mi tányérunkba,hanem te,mivel itt is elárultad,nem volt a terv kivitelezhető!
  Kérdezem még, így is kevés a homok,akkor,ha tovább hordod,milyen lett volna ? Te ezzel mit sem törődtél. Kellett a
  homok Vásárhelyre !Ne keress bűnbakot,magad helyett!!”
 • 18. Lemba 2008. június 16. 21:45
  „Torveny nem tudasa nem mentesit a felelosseg alol. Egy hibas szerzodes jogilag nem szerzodes. A kivitellezot es a Polgarmesteri hivatalt a termeszet vedelmi torvenyek megsertese is terheli. Magyar orszagon az EU termeszetvedelmi torvenyek ervenyesek.”
 • 17. Kívülálló 2008. június 16. 21:33
  „Szerződés az az szerződés. Nem lehet ide-oda módosítgatni, ráadásul nem egyoldalúan. Attól tartok Soltinak még igaza is lehet a szerződéseit illetően, és nem bírják megfogni vele. Túlságosan magabiztosnak tűnik..”
 • 16. Dózer34 2008. június 16. 21:07
  „Na, kedves érdekeltek, amint a cikk is írja: vissza kell pótolni a homokot, mert az erdetei elképzeléshez képest változott a műszaki tartalom, a régi nem volt kivitelezhető. Ezt akarták az új szerződésben lenyomni a torkomon - térítés nélkül. Ugye unalmas, hogy már megint, megint igazam volt, és nem fogadtam el a diktátumot...Őszintén remélem, hogy Kovács Laci nem kajálta be az a barom szerződést, amit nekem szántak.
  Te meg ne lázadj már, volt Galiba!!!
  A vinnyogásod már kimeríti a rágalmazás tényállását...
  Még nem számoltam összem mennyivel jön a mindszenti önkormányzat a felmondott szerződés miatt, de ha feldühítenek, elkezdem összeírni.
  Mutyizás meg nem volt, a tisztelt nép seggét akarták nyalni a plázzsal, csak Zsótért belesz@rt a tányérotokba. Jó étvágyat mindenkinek!!!”
 • 15. Napsugi 2008. június 16. 18:58
  „Lemba!

  Város????Ez itt???Még egy falu is fejlettebb:)”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb gyerek, több probléma Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Majdnem kétezerrel csökkent 1999 óta a 18 év alatti gyerekek száma Vásárhelyen,… Tovább olvasom