Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Nem vette a hangot a videó

Kénytelen megismételni a hét végén tartott 24 órás történelmi előadását a vásárhelyi Koller Zsolt. A felvétel ugyanis olyan videolejátszó segítségével készült, mely egy normál kazettára képes egynapnyi képet felvenni – de ehhez hangot nem rögzít. Ez azonban csak a hét végén derült ki. A némafilmet pedig nem lehet elküldeni a Guinnesshez.
Koller Zsolt előadása közben Fotó: Tésik Attila
Elkeseredett, s a teljes idegösszeomlás szélén áll a vásárhelyi Koller Zsolt. Nem véletlenül, hiszen a hét végén tartott 24 órás nonstop előadásával igencsak kicsi az esélye, hogy bekerülhet a Guinness-rekordok könyvébe.

A történteket dokumentáló videofelvételen Koller Zsolt beszél, időnként gesztikulál is, ám hogy mit mond, azt nem lehet hallani. Így aztán a Guinness szakemberei és mások sem hallhatják, mit mondott.

– Nagy terveim voltak pedig a felvétellel, hiszen nem csak a rekordok könyvének akartam elküldeni, de már jelentkezett nálam az egyik országos tévécsatorna rendezője is, azzal, hogy az anyagot szerkesztett változatban, rövidfilmsorozattá gyúrná át. Ráadásul a hangfelvételt önmagában kívántam értékesíteni – vallotta be Koller Zsolt. Azt, hogy melyik tévécsatorna lenne vevő a felvételre, nem árulta el.

A felvétel – mint megtudtuk – úgy készült, hogy a városi tévé adott egy kamerát, melynek képét a Mozaik Kamaraterem előcsarnokában elhelyezett projektoron láthatták az érdeklődők. A rendezvényt biztosító cég adta a Panasonic videomagnót, amely egy 24 órás felvételt egy VHS-kazettára rögzít. Ám ez, mint utólag kiderült, ebben a felvételi módban nem rögzíti a hangot. Így Koller Zsolt maratoni előadása csupán némafilmként élvezhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoztak, de már elégedettek

Az év elején kétezer aláírást gyűjtött két vásárhelyi asszony a távhődíjemelés miatt. Most… Tovább olvasom