Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Nem volt bekötve: meghalt a busszal ütköző autó sofőrje

Egy személy meghalt, többen sérültek a Hódmezővásárhely közelében történt balesetben.

12.50 óra: Véget ért a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés a 47-es számú főúton Hódmezővásárhely közelében, ahol korábban egy személygépkocsi és egy menetrend szerinti autóbusz ütközött össze. A balesetben a gépkocsi sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az érintett útszakaszon a rendőrség feloldotta a félpályás útlezárást, így a forgalom újra zavartalanul halad.

Helyszínen tartózkodó kollégánk azt látta, hogy a balesetet okozó ezüst színű Peugeot a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Az autó a Kökénydombi csárda közelében hajtott át a szemközi sávba, ahol nekihajtott a szemből szabályosan közlkekedő, Szentes felé tartó busznak. Az ütközés következtében a személygépkocsi a szalagkorlátba csapódott, másik oldalról pedig a busz szorította közre.

Nem volt bekötve: meghalt a busszal ütköző autó sofőrje - GALÉRIA

A Peugeot sofőrje az ütközés után kirepült az autóból - nem volt bekötve a biztonsági öve és a légzsák sem nyílt ki - holttestét az árokban takarták le. A baleset helyszínére megérkezett az elhunyt egyik hozzátartozója is, aki sokkos állapotba került, nem érti hogyan történhetett a tragédia. Több szemtanú is állítja: nem volt előzménye a balesetnek, a sofőr teljesen váratlanul vágott át a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a busznak ütközött. Később kiderült, egy munkagépet előzhetett az autó, amikor a baleset történt.

A buszon utazók közül csak könnyebben sérültek, senkit nem szállított el a mentő.

Korábban:

Egy személyautó ütközött össze egy menetrend szerinti autóbusszal 2014. november 3-án 8 óra 47 perckor a 47-es számú főúton.

Hódmezővásárhely közelében történt a baleset.
Hódmezővásárhely közelében történt a baleset.

A jelenlegi adatok szerint Hódmezővásárhelyről Szeged felé tartott a személygépjármű, amikor – eddig ismeretlen okokból – átsodródott a menetirány szerinti baloldalra és fél frontálisan összeütközött a szemből érkező autóbusszal, majd árokba csúszott. A baleset következtében a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges vizsgálat szerint a 47 éves férfi nem használta a biztonsági övet. A buszban – a jelenlegi információk szerint – három fő sérült. A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére félpályán halad a forgalom.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laptopot kapott a beteg Ivett a Csodalámpától

Teljesült a 10 éves vásárhelyi agytumoros kislány álma: érintőképernyős laptopot kapott Gálos Ivett, akinek javult az állapota. Tovább olvasom