Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Nem volt lakodalma a lagzigurunak

Hódmezővásárhely - Ma már főleg a fővárosban dolgozik a Vásárhely-szerte ismert Barna László. Korábban vőfélyként dolgozott, néhány éve ceremóniamester lett.
8-9 évesen vőfélyként kezdte pályafutását, szüleit kísérte esküvőkre, lakodalmakba az orosházi születésű, Vásárhelyhez is ezer szállal kötődő, 38 esztendős Barna László ceremóniamester. Szülei a mai napig Kardoskúton élnek, László először középiskolai tanulmányai idején került kapcsolatba Hódmezővásárhellyel. Később párját is ebben a városban találta meg, Ilonával 9 évvel ezelőtt keltek egybe, nevelt fia, a velük élő Balázs 22, közös gyermekük, Benedek 9 éves.

Egyeztetés a menyasszonnyal. Fotó: Nagy Károly
Egyeztetés a menyasszonnyal. Fotó: Nagy Károly

– Érdekesség, hogy nekem nem volt lakodalmam: szűk családi, baráti körben, karácsony előtt esküdtem meg Ilonával. Hogy mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között? Egyszerű: az előbbi tradicionálisan népviseletbe öltözött, versfaragó ember, míg az utóbbi öltönyös, urbánusabb, a mai városi szokásokhoz alkalmazkodik, és az általa a lagziban „vezényelt" játékok is mások.

A korábban 8 hónapot Kazahsztánban is dolgozó Barna László elmondta: 10 éve hívták először Budapestre, 5 éve pedig áthelyezte székhelyét a fővárosba. Novemberben esküvőkkel kapcsolatos könyve jelent meg, a hétvégén pedig a szegedi esküvőkiállításon is előadó lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat a keleti elkerülőre

A vásárhelyi önkormányzat a közelmúltban benyújtotta pályázatát a ˝Térségi elérhetőség javítása˝ című felhívásra ˝A 47-es és a 4421-es számú főutak között ipari összekötő út építése˝ címen. Tovább olvasom