Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Nincs betörés, amióta Jackie és Kira őrzi a vásárhelyi hivatalt

Két német juhász él a vásárhelyi polgármesteri hivatal udvarán. Jackie és Kira napközben a bokszban van, csak esténként és hétvégén engedi ki őket Benkő Zoltán. Az ebeknek eddig még nem kellett munkába állniuk.
– Évtizedek óta él házőrző kutya a hivatalban, a gondnok felügyelete alatt – mondta kérdésünkre Korsós Ágnes, Vásárhely címzetes főjegyzője. – Mikor kis ideig nem volt, valakik azonnal megpróbáltak betörni az okmányirodába. Utána ismét úgy döntöttünk, hogy vásárolunk két német juhászt. Korsós Ágnes hozzátette, a két kutya napközben a számukra kialakított bokszban van, és akkor engedik ki őket, amikor már kiürült a ház. A hivatal udvarára vezető ajtókon mindenhol jelzik: kutyával őrzött terület, de napközben nem találkozhatunk az ebekkel.

– Jackie 10, Kira 2 éves. Nagyon a szívemhez nőttek – kezdte beszélgetésünket Benkő Zoltán. – Addig nem eszem, amíg őket nem láttam el. Nyáron napi egyszer, télen kétszer kapnak enni. – A városháza gondnoka elmesélte, Jackie párja Lady volt, de tavaly elpusztult. Helyére került Kira.
 
Jó dolguk van a házőrzőknek. A fotózáskor jutalomfalatot is kaptak. Fotó: Antal Sándor
Jó dolguk van a házőrzőknek. A fotózáskor jutalomfalatot is kaptak. Fotó: Antal Sándor


 – Három hónapig csak ismerkedtek. Nem mertem őket összeengedni, mert féltem, hogy Jackie bántani fogja, de mára összenőttek – folytatta Zoltán.

– Hétköznap esténként és hétvégén engedjük ki őket a bokszukból. Amióta itt vannak, senki nem próbálkozott betöréssel. Amikor valami miatt este megszólal a riasztó, Jackie-vel megyek körbe a folyosókon, így biztonságosabb – véli Benkő Zoltán.

Elmondta még, rajta kívül senkit nem engednek a közelükbe. – A hivatalban dolgozók közül egy rendész van, aki bemehet hozzájuk, és adhat nekik enni. Muszáj volt megszokniuk valakit rajtam kívül, mert ha én szabadságon vagyok, akkor is kell őket gondozni – magyarázta a férfi. Azt is elmesélte: egyik kutya sem fél a tűzijátéktól. – Ilyet még nem láttam. Az augusztus 20-i tűzijátékok egy részét innen, az udvarból lövik fel. Ilyenkor Kira és Jackie odaül az ólja ajtajába, és figyeli az eseményeket – zárta Benkő Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak üresen gyűjtik össze a kék kukákat

Január 26-ától kezdi összegyűjteni az A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. a kék kukákat Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom