Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nyakunkon marad 26 tonna német szemét?

Mindszent - A mindszenti önkormányzat perelni akarja a német szemétbálák ügyének magyar szereplőjét, mert a kisváros nem nyugszik bele, hogy a nyakán maradt 26 tonna háztartási hulladék.
2006-ban 26 tonna német szemetet raktak le Mindszenten, az azóta megszüntetett Mihási úti telepen. A 20 bálányi háztartási hulladék Baden-Württenbergből érkezett. Az ország más településeire is szállítottak német szemetet: 3200 tonnát Baden-Württenbergből, 900 tonnát pedig Bajorországból. A szemét közel 60 százalékát már visszaszállították. A németek úgy érveltek, hogy a magyar félnek is vállalnia kell kötelezettségét, mert annak idején ők fizettek a lerakásért.

Mindszentről a mai napig nem szállították el a 26 tonna német szemetet. Nemrégiben megírtuk: a mindszentiek úgy határoztak, hogy perelnek. Azt akarják elérni, hogy az érintett cég vagy magánszemély szállítsa el a településről a bálákat. Szemétügyben a Kecskeméti Városi Bíróság első fokon 1,5 évi börtönre ítélte Kunbaja polgármesterét, Halász Istvánt, de az egyáltalán nem biztos, hogy az ő, valamint a felesége által irányított Szinkron 99 Kft. a mindszenti „hunyó". Telefonon megkerestük Halász Istvánt, aki közölte: nem nyilatkozik az ügyben.

Vajon a város nyakán marad a 26 tonna háztartási hulladék? Fotó: Tésik Attila
Vajon a város nyakán marad a 26 tonna háztartási hulladék?
Fotó: Tésik Attila

Megkérdeztük a várható esélyekről Gyenes Jánost, Mindszent jogi képviselőjét, aki elmondta: meg kell várni a másodfokú, jogerős ítéletet a szemétügyben, csak azután nyújthatják be a város keresetét. Sokat segíthet majd az ügyben az ítélet indoklása.

Olvasóink írták

 • 6. 4Angel 2010. január 09. 18:16
  „A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eigyk tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
  Íme a bzonytéik.
  Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal.”
 • 5. 4Angel 2010. január 09. 18:15
  „Szia mindenki

  Én veszek egy 6 millióé egy telket és 26 millióé oda is rakhatnak le szemetet :)))”
 • 4. igazságkereső 2010. január 09. 16:06
  „Gyorsan tisztázható, hogy a németek kinek fizettek a lerakásért, nos akkor aki felvette azt a pénzt - nem keveset - fizesse is ki a visszaszállítást,de mielőbb, hiszen már évek óta húzódik az ügy! nem olyan bonyolult annak kiderítése, hogy ki és mikor vett fel pénzt a szemétlerakás engedélyezéséért!”
 • 3. Dongó 2010. január 09. 15:35
  „Megérdemlitek!
  Miért tettétek az "X".et az uniós csatlakozáshoz.
  További szép napot
  Dongó”
 • 2. lidocain 2010. január 08. 19:54
  „ez igen. európa szeméttelepe lettünk... IGEN!!!IGEN!!!IGEN!!!!”
 • 1. Hmmm... 2010. január 08. 13:55
  „Nagyon helyes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ennyi hattyú épp elég

A mártélyi holtágnak épp elég ennyi hattyú, nem kérünk többet – aggódnak a természetvédők. Tovább olvasom