Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Önfeledt dagonyázás

Hódmezővásárhely - Majd másfél évvel ezelőtt költözött ki Kenyere-parti tanyájára a vásárhelyi Kotré Géza, felesége, Judit és három kislányuk: Vera, Viki és Viola.
A családot a nyugalom, a szabad élet lehetősége vonzotta ki a természetbe, és az, hogy saját állatokat szerettek volna. Álmuk mára megvalósult, lovaik lovaspályát, teheneik szép istállót kaptak, tyúkjaik szabadon csipegetik a magot és a gilisztákat a földből. Ráadásul vaddisznókat is nevelnek, igaz, azokat szigorúan elkerített területen.

– Hat kicsi született, de ahogy a vadon élők közt lenni szokott, csak kettő maradt meg. Így ma egy emséből, egy kanból és a két kicsiből áll a kondánk – mondta Kotré Géza. A vaddisznókat az éppen esővízzel megtelt Kenyere-meder partján tartják. Az állatok így szabadon és önfeledten dagonyázhatnak.

Az éppen esővízzel megtelt Kenyere-meder partján tartja a kondát a vásárhelyi család: képünkön   Kotré Viola eteti a vaddisznókat. Fotó: Frank Yvette
Az éppen esővízzel megtelt Kenyere-meder partján tartja a kondát a vásárhelyi család: képünkön Kotré Viola eteti a vaddisznókat. Fotó: Frank Yvette

A kerítéshez közeledő kíváncsiskodókat bundájukat megrázva egy szempillantás alatt nyúlós, nehezen száradó sárral terítik be, hogy aztán fejüket a kerítéshez nyomva, hangos csámcsogással fogyasszák el a Viola által kínált zöldet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános támogatások

Hódmezővásárhely - A polgármester utasítására mától felkerül a város honlapjára, hogy melyik… Tovább olvasom