Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Ötletes jelmezek a vásárhelyi farsangi mulatságon

Kalóz, szoknyavadász, kandalló, no és fekete bőrű lány, vagyis inkább fiú szórakoztatta tegnap a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ közönségét. A városi farsangon negyvenkét egyéni jelmezes mutatkozott be, és huszonkét csoportos produkcióval foglalták el a színpadot az általános iskolák alsó tagozatos kisdiákjai.
Maskarás diákok a vásárhelyi művelődési központban. Fotó: Tésik Attila
A kalóznak nemcsak az egyik szeme hiányzott, hanem az egyik lába is, így nem csoda, hogy kissé nehézkesen bicegett fel falábával és a mankójával tegnap délelőtt a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ színpadára. Az általános iskolák farsangi mulatságain győztes jelmezesek között persze nem csak kalóz akadt a városi maskaraversenyen. Összesen negyvenkét alsó tagozatos kisdiák bújt ötletesnél ötletesebb jelmezbe. A klasszikusnak mondható maskarások mellett igazi ritkaságok is voltak. A fekete bőrű lánynak öltözött diákról nem hiányozhatott a „fűszoknyácska", mint ahogy nyakából a színes virágfüzér sem. A néhány perces pergő ritmusú bemutató után aztán lehullt a lepel a jelmezesről, vagyis jobban mondva a hosszú fekete paróka, s kiderült: lány helyett fiú bújt meg a maskara alatt.

Hasonlóan meglepetést tartogatott a bordó tüllruhás hastáncos lány is, miután a vörös parókát levetve egy rövid hajú kisfiú mosolygott csibészesen a közönségre, no és a zsűri tagjaira. Az egyéni jelmezesek között volt egy „szoknyavadász" is. A méregzöld vadászruhába bújt gyerek hatalmas piros szívet cipelt, rajta felirattal: „Lányok, szívem a tiétek!" A rajongókat pedig csokival jutalmazta lelkesedésükért. A papírkandalló nevéhez hűen még világított is, sőt párkányán egy cica pihent, persze plüssből.

A székkutasi Manga Evelin, aki egyébként a vásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola negyedikes diákja, Piroskának öltözött: piros öltözékéhez egy kosarat húzott a derekára, melynek végén a fejkendős „nagymama" csücsült. Az édesapja ötlete volt ez a jelmez – mesélte Evelin –, aki azt is elárulta, testvérével Fruzsinával, no és persze szüleivel, egy hét alatt készítették el a maskarát. A kisdiáknak egyébként ez volt az első és – édesapja szerint – az utolsó városi farsangja is, mondván: már kinőtt ebből a gyermek.

Az egyéni bemutatkozások után a csoportos jelmezesek foglalták el a színpadot. A huszonkét maskarás között volt a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolába járó Kispál Adrienn és csapata is. A Dumbó a tánciskolában című produkcióban hét kisdiák vett részt, s mint kiderült, a műsor ötlete Adrienntől származik. A kislány lelkesen ecsetelte, hogy ő most balerina lesz, s társaikkal közösen próbálják táncolni tanítani az ügyetlen kiselefántot. A csoportos jelmezesek között a „sakktáblában" vettek részt a legtöbben, harminckét kisdiák mutatkozott be, de volt Frédi–Béni, velencei karnevál is.

Az egyéni kategóriában végül a Piroskának öltözött Manga Evelin, míg a csoportos versenyben a mártélyi kisdiákok Vuk és testvérei produkciója győzött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentették a városi tévé pénzét

Jelentősen csökkentették a városi tévé költségvetési támogatását Vásárhelyen – míg a médium… Tovább olvasom